Antena Meniu Search
x

Model adeverință angajator, pentru deplasarea la serviciu

De astăzi, începând cu ora 12.00, românii nu mai au voie să iasă din casă decât cu anumite excepții. Dacă mergi la serviciu, trebuie să ai la tine adeverința de angajator. Formularul conține domeniul și locul de desfășurare a activității, traseul deplasării și mijlocul de deplasare.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 26.03.2020, 11:48

Model adeverință angajator, pentru deplasarea la serviciu
Model adeverință angajator, pentru deplasarea la serviciu - Profimedia / MAI
  • Dacă mergi la serviciu, trebuie să ai la tine adeverința de angajator.
  • În caz contrar, amenda este intre 500 si 5000 de lei.

De astăzi, începând cu ora 12.00, românii nu mai au voie să iasă din casă decât cu anumite excepții. Dacă mergi la serviciu, trebuie să ai la tine adeverința de angajator. Formularul conține domeniul și locul de desfășurare a activității, traseul deplasării și mijlocul de deplasare.

Documentul trebuie eliberat salariaților de către angajatori, indiferent că este vorba despre instituții publice sau firme private.

Deplasarea la serviciu, doar cu adeverința de la angajator

Adeverința de angajator este obligatorie doar persoanelor care sunt nevoite să iasă din casă pentru a merge la locul de muncă, indiferent de oră.

Până astăzi, această restricție era valabilă doar pentru intervalul 22.00 - 6.00.

Potrivit Ordonanéi militare nr.3/2020, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, atât ziua, cât și noaptea, e permisă pentru "deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi".

MODEL ADEVERINȚĂ ANGAJATOR

Deplasarea în afara casei interzisă, cu anumite excepţii

De asemenea, începând de astăzi, ora 12.00, noua ordonanță militară interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, cu anumite excepții:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;

c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;

e) deplasările scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizicăindividuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități sportive de echipă), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice;

f) deplasarea în scopul donării de sânge, la centrele de transfuzie sanguină;

g) deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat;

h) deplasarea pentru realizarea de activități agricole;

i) deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare.

Persoanele care ies din casă pentru motivele de mai sus trebuie să aibă asupra lor declarația pe propria răspundere.

Declarația pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei.

Adeverința eliberată de angajator, dar și declarația pe proprie răspundere pot fi prezentate personalului autorităților abilitate și prin intermediul telefonului, tabletei sau unui dispozitiv electronic similar.

MODEL DECLARAȚIE PE PROPRIE RĂSPUNDERE

Reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale pot efectua fotografirea documentelor (declarație pe proprie răspundere și act de identitate) la momentul legitimării persoanei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Model adeverință angajator, pentru deplasarea la serviciu