Antena Meniu Search
x

Nelu Tătaru: Mă vaccinez public împotriva Covid-19. Ne imunizăm doar trecând prin boală sau făcând un vaccin

Nelu Tătaru a declarat că s-ar vaccina împotriva Covid-19 în public, dacă în felul acesta va ajuta la convingerea oamenilor că serul este sigur, chiar dacă a fost dezvoltat într-un timp mult mai scurt decât ar fi fost necesar în mod normal.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 05.12.2020, 14:44

Nelu Tătaru: Mă vaccinez public. Ne imunizăm doar trecând prin boală sau făcând un vaccin
Nelu Tătaru: Mă vaccinez public. Ne imunizăm doar trecând prin boală sau făcând un vaccin - Mediafax Foto / Emanuel Titus iliesi via Hepta
  • Nelu Tătaru a spus că testele au fost făcute pe eșantioane mari de populație și au dat rezultate foarte bune.
  • Ministrul Sănătății a subliniat că ”nu putem să ne imunizăm decât trecând prin boală sau făcând un vaccin”.

Întrebat, la Antena 3, dacă s-ar vaccina public, după modelul foștilor președinți americani, ministrul Nelu Tătaru a răspuns: "Dacă ajută, da. Eu mă voi vaccina oricum".

”Vaccinul anti-Covid are siguranță”

Ministrul Sănătății a spus că testele au fost făcute pe eșantioane mari de populație și au dat rezultate foarte bune.

"Nu putem să ne imunizăm decât prin boală sau făcând acest vaccin. Acest vaccin, chiar dacă a fost elaborat destul de repede, are şi siguranţă. Suntem după ani de zile de cercetări în această ştiinţă a vaccinurilor. Evaluarea s-a făcut pe eşantioane mari populaţionale, pe eşantioane care au cuprins şi pacienţi cu comorbidităţi. Evaluarea de faza III ne-a arătat că au eficacitate de 95 - 97%", a spus ministrul Sănătăţii.

Nelu Tătaru a mai spus că, în opinia sa, "până spre vară vom mai avea prezenţa acestui virus".

"În primăvară vom ajunge segmentul de populaţie generală să fim vaccinaţi. Este momentul în care vom vedea o scădere a numărului de cazuri, dar trebuie să înţelegem că acest vaccin are şi un rapel, că acest vaccin are o anumită perioadă în care dă acea componentă de anticorpi şi va trebui reevaluat în alt sezon în măsura în care evoluţia se va produce în continuare", a subliniat Tătaru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Evenimente » Nelu Tătaru: Mă vaccinez public împotriva Covid-19. Ne imunizăm doar trecând prin boală sau făcând un vaccin