Antena Meniu Search
x

Barack Obama, George W. Bush și Bill Clinton, pregătiți să se vaccineze împotriva Covid-19 în fața camerelor de filmat

Foștii președinți ai SUA, Barack Obama, George W. Bush și Bill Clinton, se oferă voluntari pentru a-și face vaccinul anti-Covid în direct, pentru a le da oamenilor încredere în siguranța vaccinului, de îndată ce Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente îl autorizează.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 04.12.2020, 11:45

Barack Obama, George W. Bush și Bill Clinton, pregătiți să se vaccineze în fața camerelor de filmat împotriva Covid-19
Barack Obama, George W. Bush și Bill Clinton, pregătiți să se vaccineze în fața camerelor de filmat împotriva Covid-19 - Abaca Press / Douliery Olivier/ABACA USA
  • Foştii preşedinţi americani vor să-i încurajeze pe americani să se vaccineze împotriva Covid-19.

Cei trei foști președinți ai SUA speră că o astfel de campanie de sensibilizare, care să promoveze încrederea în siguranța și eficacitatea vaccinului, ar fi un mesaj puternic, în timp ce oficialii americani de Sănătate Publică încearcă să-i convingă pe oameni să se vaccineze.

Freddy Ford, șeful de cabinet al lui Bush, a declarat, pentru CNN, că cel de-al 43-lea președinte l-a contactat pe doctorul Anthony Fauci – directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase și cel mai mare expert în boli infecțioase din țară – și pe doctorul Deborah Birx, coordonator la Casa Albă pe problema pandemiei de coronavirus, pentru a vedea cum ar putea ajuta la promovarea vaccinului.

Trei foști președinți SUA, gata să fie vaccinați în direct

„Cu câteva săptămâni în urmă, președintele Bush mi-a cerut să îi anunț pe doctorul Fauci și pe dr. Birx că, atunci când este momentul potrivit, vrea să facă tot ce poate pentru a-și încuraja concetățenii să se vaccineze. În primul rând, vaccinurile trebuie să fie considerate sigure și administrate populațiilor prioritare. Apoi, președintele Bush va aștepta să-i vină rândul și se va vaccina cu plăcere în fața camerelor de filmat”, a declarat Freddy Ford, pentru CNN.

Secretarul de presă al lui Bill Clinton a declarat miercuri pentru CNN că și el ar fi dispus să se vaccineze într-un cadru public pentru a promova vaccinarea anti-Covid.

„Președintele Clinton se va vaccina cu siguranță de îndată ce un vaccin va fi disponibil, pe baza priorităților stabilite de oficialii din domeniul sănătății publice. Și va face acest lucru într-un cadru public, dacă îi va ajuta pe americani să facă același lucru”, a declarat Angel Urena .

Obama: ”Am încredere deplină în dr. Fauci”

La rândul său, Barack Obama a spus, într-un interviu, că are încredere în vaccinul anti-Covid atâta vreme cât dr. Fauci spune că este sigur.

„În oameni precum Anthony Fauci, pe care îi cunosc, și cu care am lucrat, am încredere deplină. Deci, dacă Anthony Fauci îmi spune că acest vaccin este sigur și poate fi folosit, te imunizează împotriva Covid, absolut, o să mi-l fac. Vă promit că, atunci când va fi disponibil pentru persoanele cu risc mai mic, îl voi face”, a spus Obama.

„S-ar putea să ajung să-l mă vaccinez la televizor sau să filmez procedura, doar pentru ca oamenii să știe că am încredere în această știință”, a adăugat el.

Familia Bush a participat în trecut la mai multe campanii în care a promovat cauze majore, alături de alți președinți. Tatăl și mama lui Bush, regretatul fost președinte George HW Bush și Barbara Bush, au luat un zbor comercial în zilele de după atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 pentru a promova încrederea publicului în zborul în spațiul aerian american. Apoi, George HW Bush și Clinton au lucrat împreună la strângerea de fonduri pentru zonele lovite de uraganul Katrina în 2005 și pentru alte cauze caritabile în anii de după președințiile lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Barack Obama, George W. Bush și Bill Clinton, pregătiți să se vaccineze împotriva Covid-19 în fața camerelor de filmat