Antena Meniu Search
x

Ploi și vijelii în aproape toată țara. În sud și sud-est ne topește canicula. Avertizare meteo de ultimă oră

Meteorologii anunță ploi și vijelii la munte și în regiunile vestice, nordice și centrale, începând din această după-amiază și până miercuri dimineață, în vreme ce în regiunile sudice și sud-estice local va fi caniculă. Potrivit ANM, ploile se extind treptat spre restul teritoriilor.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 23.08.2020, 12:20

Ploi și vijelii în jumătate de țară. În sud și sud-est ne topește canicula
Ploi și vijelii în jumătate de țară. În sud și sud-est ne topește canicula - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Prognoza meteo ANM de ploi și vijelii intră în vigoare duminică, începând cu ora 13.00.
  • În regiunile sudice și sud-estice, duminică și luni, local va fi caniculă.

ANM avertizează că vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, in dupa-amiaza zilei de duminica (23 august) si in noaptea de duminica spre luni (23/24 august), la munte, in regiunile vestice, nordice si centrale, apoi si in restul teritoriului.

Se vor semnala intensificari ale vântului, vijelii, averse ce vor avea si caracter torențial, descarcări electrice si grindina.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

ANM: Caniculă în sud și sud-est

Potrivit ANM, în regiunile sudice și sud-estice, duminică și luni, local va fi caniculă, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală va atinge și pe arii restrânse va depăși pragul critic de 80 de unități. 

Temperaturile maxime vor fi, în general, de până la 34…35 de grade, iar duminică, izolat, până la 37 de grade în Lunca Dunării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » Ploi și vijelii în aproape toată țara. În sud și sud-est ne topește canicula. Avertizare meteo de ultimă oră