Antena Meniu Search
x

Video Săptămâna verde, vacanţa dinaintea vacanţei de Paşte. Copiii din Suceava au învăţat cum să mânânce sănătos sau cum să protejeze mediul

Copiii intră de mâine în vacanţa de Paşte, dar cei din Suceava se simt deja ca în vacanţă. Sunt în Săptămâna Verde, aşa că orele de curs au fost înlocuite cu activităţi distractive. Activitati care se dovedesc a fi nişte lecţii pe care chiar le vor ţine minte. De exemplu, cum să protejezi mediul sau cum să mănânci mai sănătos.

de Angela Bertea

la 25.04.2024, 22:11

Vezi și

Din băncile şcolii, copiii s-au trezit pentru prima dată într-un laborator. Locaţia nu a fost aleasă întâmplător. La Facultatea de Silvicultură, elevii au devenit mici grădinari. "Copiii au fost provocaţi să planteze câte un puişor în ghivece cu pământ oferit de această universtate. Ei sunt foarte încântaţi, după cum se vede acolo, fiecare a reuşit să planteze. Acest puişor va fi luat acasă, va fi plantat şi întreţinut în continuare, respectând toate condiţiile de creştere", a declarat Carmen Adomică, învăţător.

"Săptămâna verde" se va încheia pe 26 aprilie, când începe vacanţa de Paşte

"Săptămâna verde" a fost şi pentru preşcolarii de la grădiniţă. Un chef bucătar i-a învăţat cum să aibă o alimentaţie sănătoasă, cu ajutoul unor farfurii colorate. La o altă grupă se pictează de zor icoane, ouă sau se plantează flori. Toate au fost apoi vândute la un târg caritabil. "Avem un târg caritabil, în care vom face o expoziţie cu lucrări de-ale copiilor, care au ca tematică paştele şi noi astăzi ne-am pregătit, folosind materiale refolosibile şi anume farfurii din carton, după puterea copiilor, că sunt de grupă mijlocie", a declarat Apetre Eugenia, educatoare.

Copiii nu muncesc în zadar. Banii adunaţi la târg se vor îndepta către familiile nevoiaşe. "Am făcut un parteneriat în acest proiect cu DGASPC-ul, iar familiile ne vor fi date de către doamna director de la DGASPC. În fiecare an, DGASPC-ul ne spune exact care sunt nevoile acelor familii şi proiectul se află la a doua ediţie", a declarat Maria Teodoreanu, director grădiniţă. "Săptămâna verde" se va încheia mâine, când începe vacanţa de Paşte. Cursurile vor fi reluate pe data de 8 mai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Săptămâna verde, vacanţa dinaintea vacanţei de Paşte. Copiii din Suceava au învăţat cum să mânânce sănătos sau cum să protejeze mediul