Antena Meniu Search
x

Reacția României la cererea Rusiei de distrugere a scutului antirachetă de la Deveselu

România a reacționat după ce Rusia a cerut SUA distrugerea scutului antirachetă din țara noastră. Ministrul de Externe Teodor Meleșcanu a precizat că rolul bazei americane de la Deveselu este pur defensiv.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 07.02.2019, 22:08

Instalație de la Baza de la Deveselu
România a reacționat după ce Rusia a cerut SUA să distrugă scutul antirachetă de la Deveselu - Youtube

România a reacționat după ce Rusia a cerut SUA distrugerea scutului antirachetă din țara noastră. Ministrul de Externe Teodor Meleșcanu a precizat că rolul bazei americane de la Deveselu este pur defensiv.

Într-o intervenție telefonică, Ministrul de Externe al României a respins acuzațiile făcute de Rusia cu privire la scutul antirachetă din România.

„Baza de la Deveselu a pur defensivă. Poveştile că s-ar putea să se pună pe rampa de la Deveselu rachete de croazieră care să aibă încărcătură nucleară e o găselniţă care nu are nicio bază reală. Nu e niciun argument că ar putea să creeze probleme Rusiei", a declarat Teodor Meleşcanu.

De asemenea, ministrul a fost critic față de modul în care rușii au transmis americanilor cererea lor privind scutul din România.

"Mi se pare ieşit din comun să chemi ataşatul american ca să dărâme baza de la Deveselu, care nu are nimic cu armamentul nuclear", a declarat Teodor Meleșcanu.

Poziție oficială luată vineri

În intervenția la Antena 3, Teodor Meleșcanu a anunțat că România va lua vineri o poziție oficială față de cererile și acuzațiile aduse de Rusia, după consultările cu aliații.

Ministrul a fost întrebat și dacă ia în calcul convocarea ambasadorului Rusiei în România.

„O să avem în vedere şi posibilitatea unui dialog şi să cerem clarificări, pentru că acest tip de comunicare este greu de înţeles. O să cerem clar care sunt problemele pe care le ridică Federaţia Rusă", a răspuns Meleșcanu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Reacția României la cererea Rusiei de distrugere a scutului antirachetă de la Deveselu