Antena Meniu Search
x

El este salvatorul Alinei, românca stropită cu acid şi înjunghiată în Italia. Mărturii cutremurătoare din timpul atacului (Video)

Riccardo Scoponi, patronul restaurantului "Ton şi somon", a retrăit momentele dramatice în care Alina, o tânără româncă de 29 de ani, a intrat în localul lui ca să ceasră ajutor. Fugea de soţul ei macedonean, care o atacase cu acid în centrul orașului Civitanova Marche, din estul Italiei.

Românca atacată cu acid în Italia a fost stropită în ochi
El este salvatorul Alinei, românca stropită cu acid şi înjunghiată în Italia. Mărturii cutremurătoare din timpul atacului

Riccardo Scoponi, patronul restaurantului "Ton şi somon", a retrăit momentele dramatice în care Alina, o tânără româncă de 29 de ani, a intrat în localul lui ca să ceasră ajutor. Fugea de soţul ei macedonean, Sheval Ramadani, care o atacase cu acid în centrul orașului Civitanova Marche, din estul Italiei.

Scopini are 29 de ani şi datorită lui Alina este în viaţă, după ce a fost atacată cu acid.

"Am auzit o femeie strigând "Ajutor, mă omoară!" şi am intervenit. Nu mi-am dat seama de gravitatea situaţiei decât după ce am realizat că doamna este înjunghiată în abdomen", spune Scoponi, la 24 de ore de la atacul asupra româncei.

Tânărul a povestit pentru presa din Peninsulă ce s-a întâmplat din momentul în care Alina a intrat în restaurantul lui şi a început să strige după ajutor.

Pe acelaşi subiect

Scoponi îşi aminteşte gestul de curaj cu naturaleţe.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Datorită lui şi a celor care lucrează în restaurant, Sheval Ramadani nu şi-a atins scopul de a-şi ucide soţia, pe tânăra româncă Alina Emilia Pavel.

A vrut să mă lovească, apoi a înjunghiat-o pe fată

Astăzi, patronul restaurantului a văzut imaginile suprinse de camerele de supraveghere şi a încercat să facă o reconstituire a momentelor teribile din timpul atacului.

"Fata a intrat plângând în restaurant, în jurul orelor 18.40. Pe faţă avea un lichid care strălucea. Ne-a spus că a fost stropită cu acid şi că are nevoie să meargă la baie ca să se spele. Ne-am dus cu ea şi, după 30 de secunde, în restaurant a intrat un tânăr care a spus că este soţul femeii şi a întrebat unde este. Ca să o putem proteja, ne-am prefăcut că nu ştim. Era extrem de amininţător. L-am întrebat pe cine caută, însă, fata, în momentul în care i-a auzit vocea, i-a strigat să plece", povesteşte Scoponi.

Numai că macedoneanul nu a vrut să plece. S-a dus după româncă la toaletă.

"Mai întâi, a tras-o de păr. Apoi l-am văzut cum scoate un cuţit din geacă. Am încercat să-l opresc şi să-l trag pe coridor. El a vrut să mă lovească, apoi a înjunghiat-o pe fată", îşi aminteşte tânărul.

La un moment dat, Scoponi împreună cu angajaţii localului au reuşit să-l imobilizeze pe atacator şi să-l dezarmeze. Individul a încercat să-l înjunghie și pe el, dovadă fiind gaura de cuțit în geaca acestuia. 

Chelneriţa a luat rapid cuţitul, iar omul de afaceri italian a chemat poliţia, dar şi ambulanţa pentru a o ajuta pe româncă.

"Eram concentrat asupra lui şi, în primă fază, nu am observat că o înjunghiase pe fată. Abia spre seară, am aflat că lama cuţitului i-a atins ficatul", povesteşte Scoponi.

"Dacă nu te omor azi, o să te omor mâine. Am 400 de angajaţi, m-a ruinat", striga atacatorul macedonean, care a fost la un pas să fie linșat de mulțime.

Lama de 7 centimetri i-a atins ficatul

Astăzi, Riccardo Scoponi este catalogat de multă lume drept un erou. Până şi primarul Civitanova Marche, Fabrizio Ciarapica, a aplaudat gestul de curaj al italianului.

Riccardo nu se consideră, însă, un erou.

"Eu ştiu că atunci când o femeie strigă după ajutor, e mai uşor să intervii în loc să fugi", spune italianul în vârstă de 29 de ani.

Aseară, Alina a fost operată de urgenţă, spune cronachemaceratesi.it

Lama de 7 centimetri cu care a fost înjunghiată i-a atins ficatul. A fost tâiată în trei locuri, însă rana cea mai gravă o are în abdomen. 

"Trebuie să aşteptăm cel puţin 72 de ore până a putea spune dacă este în afara pericolului", au anunţat astăzi medicii italieni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » El este salvatorul Alinei, românca stropită cu acid şi înjunghiată în Italia. Mărturii cutremurătoare din timpul atacului (Video)