Antena Meniu Search
x

Video Furie în Israel, după ce Hamas a publicat o înregistrarea cu un ostatic mutilat. 18 lideri, printre care şi Klaus Iohannis, au somat Hamas să elibereze prizonierii

Război Israel - Hamas. Val de furie în Isarel! Hamas a publicat o înregistrare tulburătoare, cu un ostatic de 23 de ani mutilat. Prizonierul, care acuză guvernul Netanyahu că nu face eforturi să îi elibereze pe captivi, a provocat demonstraţii de amploare în sprijinul ostaticilor. În urmă cu puţin timp, Joe Biden, Klaus Iohannis şi 16 lideri mondiali au somat Hamas să pună în libertate prizonierii.

de Redactia Observator

la 25.04.2024, 20:51

Vezi și

Vizibil slăbit şi tuns chilug, Hersh Goldberg-Polin a rămas doar o umbră a tânărului zâmbitor, răpit de terorişti în timpul unui festival. În clipul publicat de Hamas, el îşi arată braţul stâng, retezat în timpul atacului. "Benjamnin Netanyahu, să vă fie ruşine, ţie şi guvernului tău. În timp ce voi luaţi masa cu familiile voastre, să vă gândiţi la noi, ostaticii care trăiesc într-un iad subteran, fără apă, mâncare sau tratamentul de care am nevoie de atât de mult timp", a declarat Hersh Goldberg-Polin, ostatic Hamas.

Peste 100 de ostatici au rămas în Gaza

Tânărul folosit de terorişti ca metodă de presiune asupra guvernului israelian a emoţionat şi a reaprins revoltele. Sute de oameni furioşi au protestat în faţa casei premierului şi au cerut să facă ce este nevoie ca să eliberare prizonierii. Părinţii tânărului care a transmis mesajul dramatic din mâinile Hamas au răspuns la fel de emoţionant. Peste 100 de ostatici au rămas în Gaza. Negocierile pentru eliberarea lor sunt în impas. Hamas a făcut o ofertă Israelului. Renunţă la arme dacă Tel Aviv acceptă înfiinţarea unui stat palestinian în Gaza şi Cisiordania.

"Stabilim un armistiţiu de cinci ani sau mai mult şi vom trăi în siguranţă, în statul nostru", a declarat Khalil al-Hayya, lider Hamas. Situaţia din Gaza inflamează spiritele şi peste Ocean. Marile universităţi s-au transformat în câmpuri de luptă între forţele de ordine şi studenţi. Peste 200 de tineri au fost arestaţi în campusuri în Texas, Massachusetts şi California. Studenţii cer încetarea focului în Gaza. În plus, somează universităţile să renunţe la acţiunile pe care le au la companiile americane care produc muniţie folosită de armata israeliană.

"Mulţimi de antisemiţi au ocupat universităţi de top şi cer anilihilarea statului Israel. Acest lucru amintește de ceea ce s-a întâmplat în universitățile din Germania în anii 1930. Este de neconceput!", a declarat Benjamin Netanyahu, premierul Israelului. În unele campusuri, studenţii evrei au fost împiedicaţi să intre la cursuri şi au fost hărţuiţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Furie în Israel, după ce Hamas a publicat o înregistrarea cu un ostatic mutilat. 18 lideri, printre care şi Klaus Iohannis, au somat Hamas să elibereze prizonierii