Antena Meniu Search
x

Ce trebuie să știi atunci când vrei să îți iei un laptop second hand

Laptopurile second hand îți oferă posibilitatea de a-ți lua un gadget performant, dar pe care nu ți-ai permite să îl cumperi nou, la prețul din magazin. Contrar miturilor care circulă, laptopurile second hand nu sunt neapărat uzate sau învechite, mai ales dacă știi la ce să te uiți.

de Redactia Observator

la 30.05.2019, 14:09

Ce trebuie să știi când cumperi un laptop second hand
Sfaturi pentru achiziția unui laptop second hand - Shutterstock / Copyright: Bodnar Taras

Laptopurile second hand îți oferă posibilitatea de a-ți lua un gadget performant, dar pe care nu ți-ai permite să îl cumperi nou, la prețul din magazin. Contrar miturilor care circulă, laptopurile second hand nu sunt neapărat uzate sau învechite, mai ales dacă știi la ce să te uiți înainte de a le cumpăra.

Pentru persoanele care nu țin să folosească un laptop ani de zile de acum încolo, opțiunea unui calculator la mâna a doua le lasă mai multă libertate de alegere. În plus, atunci când nevoile tale se schimbă de la an la an, este mult mai simplu să ai posibilitatea de a-ți schimba laptopul știind că nu ai cheltuit o avere pe el și că trebuie să mai aștepți mult timp până când îți vei permite să îl înlocuiești cu unul mai performant. Dacă ai în plan să îți iei un laptop second hand, este bine să știi din timp care sunt lucrurile la care trebuie să te uiți prima dată, astfel încât să ai certitudinea că ai făcut o alegere bună:

Cumpără-l dintr-un magazin de încredere

Poate cel mai important aspect când vine vorba despre achiziționarea unui laptop second hand este magazinul sau persoana de la care îl cumperi. Există întotdeauna un risc la cumpărarea unor produse la mâna a doua, însă cât timp îl achiziționezi de la o sursă verificată, de încredere, care își protejează clienții, vei avea garanția că laptopul a fost testat temeinic înainte și că funcționează bine. Dacă te uiți la această ofertă de laptopuri second hand vei observa că fiecare are o serie de detalii obiective legate de aspect și funcționalitate, astfel încât să știi de la bun început ce cumperi.

Verifică specificațiile tehnice de hardware și software

Atunci când testezi un laptop second hand există câteva lucruri pe care ar trebui să le verifici pentru a te asigura că acesta funcționează cum trebuie:

- Verifică dacă sistemul de operare este activat și original

- Verifică dacă carcasa prezintă semne, zgârieturi sau urme care pot afecta performanța laptopului

- Testează tastatura, mouse pad-ul, verifică să nu existe taste nefuncționale sau stricate și asigură-te că mouse pad-ul îți mută cursorul pe ecran așa cum ar trebui

- Testează funcționalitatea camerei web, a microfonului și boxelor

- Examinează cu atenție display-ul, asigurându-te că nu este spart sau crăpat și că pixelii sunt afișați cum ar trebui

- Asigură-te că toate conexiunile la Wi-Fi și Ethernet sunt funcționale

Compară prețurile cu cele ale unui laptop nou

Pentru a te asigura că iei o decizie înțeleaptă, verifică înainte de a cumpăra un laptop second hand și prețul unuia nou, cu specificații similare. Dacă prețurile sunt comparabile și nu economisești prea mulți bani cumpărând un laptop la mâna a doua, s-ar putea să fie mai bine să te orientezi spre unul nou, cu garanție. Însă dacă prețul unui laptop second hand este considerabil mai mic sau găsești o ofertă de nerefuzat, atunci decizia este simplă, mai ales că acum poți achiziționa laptopuri la mâna a doua cu garanție inclusă.

Evită ofertele care par prea bune pentru a fi reale

Un site de încredere nu va lista niciodată oferte dubioase, la prețuri ireal de mici, iar laptopurile pe care le vei găsi în aceste magazine online vor avea prețuri avantajoase, dar corecte. În schimb, dacă decizi să îți iei un laptop la mâna a doua de la o sursă unde ofertele nu sunt verificate, ai grijă să te ferești de cele care par prea bune pentru a fi adevărate, întrucât probabil chiar așa sunt.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Bodnar Taras

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Tehnologie » Ce trebuie să știi atunci când vrei să îți iei un laptop second hand