Antena Meniu Search
x

Simona Halep, înfrângere dureroasă la Madrid. Românca a fost eliminată în sferturile de finală

Simona Halep, locul I WTA, a fost învinsă, joi, cu scorul de 6-4, 6-3, de sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 6 WTA, în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier Mandatory Madrid Open. Halep câştigase ultimele două ediţii ale competiţiei organizate de Ion Ţiriac.

Simona Halep, eliminată în sferturile de finală de la Madrid
Simona Halep, eliminată în sferturile de finală de la Madrid - Hepta

Simona Halep, locul I WTA, a fost învinsă, joi, cu scorul de 6-4, 6-3, de sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 6 WTA, în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier Mandatory Madrid Open. Halep câştigase ultimele două ediţii ale competiţiei organizate de Ion Ţiriac.

Simona Halep a întâlnit, joi, o adversară în mare formă. Karolina Pliskova a fost mai mobilă şi mai dispusă la efort ca niciodată. Sportiva cehă a acceptat defensiva, când a servit Halep, dar fost foarte agresivă când a făcut-o ea. Pliskova a acoperit eficient terenul, a stat cu răbdare în raliuri şi a trimis lovitura decisivă când a fost sigură că va puncta. În plus, proporţia ridicată de reuşită a primului serviciu a ajutat-o să domine.

Halep a muncit mult, dar a fost lipsită de precizie şi de soluţii. Nici intervenţiile antrenorului Darren Cahill, câte una pe set, primele la acest turneu, nu au avut efect pentru un reviriment. Serviciul, deşi i-a intrat primul, nu a fost bine plasat şi a provocat retururi câştigătoare din partea adversarei. Jucătoarea din Constanţa a insistat pe reverul Karolinei Pliskova, dar când a schimbat direcţia, adversara a punctat cu dreapta sau a provocat greşeala româncei. Uşor, uşor, Halep a renunţat la luptă şi i-a pemis sportivei cehe să obţină a doua victorie din opt partide jucate.

Liderul WTA a început mai bine şi a condus cu 2-0, după un break în ghemul al doiela. Dar calma jucătoare cehă a echilibrat jocul şi a câştigat trei ghemuri la rând. La 3-3, Pliskova a câştigat din nou pe serviciul româncei, apoi a gestionat cu propriul serviciu avantajul break-ului, impunându-se cu 6-4, după 38 de minute.

Pliaskova a reuşit un nou break la 1-1, în setul al doilea şi încă unul, la 5-3, punând capăt meciului, cu 6-3, după 69 de minute.

În continuare, Simona Halep va evolua la turneul de categorie Prmier 5 de la Roma, care se va desfăşura săptămâna viitoare. Ea a fost finalistă în 2017, la Foro Italico.

În ciuda înfrângerii de joi, Halep va rămâne pe locul I WTA, însă diferenţa faţă de daneza Caroline Wozniacki, locul 2 WTA, se va diminua considerabil, de la 1.265 la 425 de puncte.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Sport » Simona Halep, înfrângere dureroasă la Madrid. Românca a fost eliminată în sferturile de finală