Antena Meniu Search
x

Trofeul obţinut de Maradona după Cupa Mondială din 1986, scos la licitaţie în Franţa. Cât valorează

Trofeul Balonul de Aur, obţinut de Diego Maradona, legenda fotbalului argentinian, după ce a fost desemnat cel mai bun jucător al Cupei Mondiale 1986, va fi scos la licitaţie în Franţa pe 6 iunie, a anunţat marţi casa de licitaţii Aguttes.

de Redactia Observator

la 07.05.2024, 18:12

- Profimedia

Este primul Balon de Aur care va fi scos la licitaţie şi, deşi valoarea sa încă nu a fost confirmată, Aguttes se aşteaptă ca aceasta să atingă mai multe milioane de euro.

Maradona, care a murit în 2020, a fost recompensat cu această distincţie după ce a dus Argentina la câştigarea Cupei Mondiale din Mexic. El a marcat cinci goluri în această competiţie, în care a jucat fiecare minut.

CM 1986 este faimoasă mai ales pentru cele două goluri reuşite de Maradona în sfertul de finală împotriva Angliei. Faimosul decar sud-american a împins mingea cu mâna peste portarul Angliei, Peter Shilton, la un duel aerian, deschizând scorul în sfertul de finală găzduit de stadionul Azteca din Ciudad de Mexico. Argentina a câştigat atunci cu 2-1, Maradona marcând şi al doilea gol al echipei Albiceleste, după o acţiune personală în care a driblat mai mulţi adversari, reuşita devenind ulterior ''Golul secolului''.

Tricoul lui Maradona şi mingea, vândute de asemenea la licitaţie

Pe acelaşi subiect

Tricoul purtat de Maradona în acea zi şi mingea cu care s-a disputat partida au fost vândute anterior la licitaţie, potrivit Agerpres. După evoluţia sa din meciul cu Anglia, Maradona a reuşit o dublă în semifinala cu Belgia (2-0). În finală, Argentina a învins Republica Federală Germania cu scorul de 3-2.

Balonul de Aur a fost introdus cu ocazia Cupei Mondiale 1982. Printre câştigătorii săi se află italianul Paolo Rossi, brazilienii Romario şi Ronaldo, francezul Zinedine Zidane. Argentinianul Lionel Messi este singurul fotbalist care a obţinut de două ori această distincţie.

Premiul lui Maradona dispăruse înainte de a reapărea printre alte trofee într-o sală de licitaţii.

El fost încredinţat recent firmei Aguttes, care a efectuat o investigaţie asupra provenienţei sale şi a reuşit să-l autentifice drept Balonul de Aur Adidas obţinut de Maradona.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Sport » Trofeul obţinut de Maradona după Cupa Mondială din 1986, scos la licitaţie în Franţa. Cât valorează