Antena Meniu Search
x

Din 9 septembrie începe distribuţia a 82.000 de tablete către școli

Monica Anisie, ministrul Educației, a anunțat că începând cu data de 9 septembrie 82.000 de tablete vor fi distribuite unităților de învățământ.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 08.09.2020, 23:23

82.000 de tablete vor fi livrate școlilor
Mii de elevi nu au nici internet și nici pe ce să studieze - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta
  • Mii de elevi se încadrează în scenariul galben și roșu
  • Numărul de ore nu se reduce

"Am discutat cu directorii unităţilor de învăţământ, nu pentru că nu aş fi avut încredere în ceea ce îmi spuneau inspectorii şcolari generali, dar pentru că am dorit să discut şi cu dumnealor, să văd care este starea de spirit în şcolile respective. La momentul acesta sunt 4.925 de elevi (care se încadrează în scenariul roşu sau galben). Însă avem şi o veste bună. Din data de 9 septembrie se pot duce tabletele, cele 82.000 de tablete pentru cele trei loturi câştigătoare prin licitaţia pe care a realizat-o ONAC. Nu au fost contestaţii, deci vor fi 82.000 de tablete care vor pleca spre unităţile de învăţământ”, a declarat Monica Anisie.

Ministrul a precizat că nu se va reduce numărul de ore.

"Am avut propunerea şi de reducere a numărului de ore. Am demarat acest proces, s-au întrunit comisiile, au făcut nişte propuneri şi în momentul în care să începem cu reducerea numărului de ore la clase, o lege care a fost dată în Parlament a abrogat prevederea din legea 1 a articolului 66. Deci în felul acesta, dacă reduceam numărul de ore, puteam să reduc şi programa şcolară. La momentul acesta când suntem deja la începutul anului şcolar, mai avem câteva zile, acest lucru nu este posibil. Ceea ce am putut să fac a fost să reduc programa pentru examenele naţionale", a declarat Monica Anisie, citată de news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Din 9 septembrie începe distribuţia a 82.000 de tablete către școli