Antena Meniu Search
x

Traian Băsescu acuză: „În regia lui Marcel Vela, moartea unui interlop a devenit eveniment național”

Traian Băsescu spune că Poliția și Jandarmeria au fost umilite de decizia de a fi puse să participe la priveghiul și înmormântarea unui interlop înjunghiat pentru cămătărie.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 09.08.2020, 19:01

Traian Băsescu acuză: „În regia lui Marcel Vela, moartea unui interlop a devenit eveniment național”
Poliţia şi Jandarmeria au fost mobilizate pentru înmormântarea lui Emi Pian
  • Aproximativ 100 de poliţişti şi jandarmi au fost mobilizaţi pentru înmormântarea lui Emi Pian
  • Traian Băsescu spune că Ministerul de Interne nu este o „instituţie de spectacol”

Fostul preşedinte Traian Băsescu spune că Ministerul de Interne nu este o „instituţie de spectacol” și că Marcel Vela confundă poliția comunitară cu Poliția Națională, fiind „avid de imagine cu orice preţ”.

Internele nu sunt instituţie de spectacol! Avid de imagine cu orice preţ, Ministrul de Interne, numitul Marcel Vela, proaspăt adus de la primăria Caransebeş confundă poliţia comunitară cu Poliţia Naţională. Ajuns la Bucureşti Marcel Vela a pus în mişcare resursele Poliţiei Naţionale şi ale Jandarmeriei crezând că asta îl ajută la repararea imaginii şifonate de eşecul pierderii controlului pandemiei de COVID – 19.

Elicoptere, poliţie şi jandarmerie călare, sute de mascaţi echipaţi de război au fost puşi să participle inutil la priveghiul interlopului înjunghiat pentru cămătărie.

Din păcate, chestorii şi generalii de la Interne n-au avut puterea să-i spună lui Vela că Ministerul de Interne nu este instituţie de spectacol nici pentru interlopi şi nici pentru populaţie”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Citește și:

El a adăugat că erau suficienţi câţiva ofiţeri de poliţie „introduşi în mulţime şi pe lângă cei apropiaţi mortului pentru a sesiza imediat orice risc”.

S-ar fi evitat umilirea poliţiei şi a jandarmeriei puse să îndure cu stoicism priveghiul unui interlop. În regia lui Marcel Vela, moartea unui interlop a devenit eveniment national. Oare de unde atâta tupeu la un vremelnic ministru?”, a menţionat Băsescu.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Mobilizare masivă a polițiștilor și jandarmilor la înmormântarea lui Emi Pian

Aproximativ 100 de poliţişti şi jandarmi au fost mobilizaţi pentru a se asigura că înmormântarea liderului interlop Emi Pian va decurge fără incidente.

Conform regulilor impuse de pandemie, la înmormântare nu pot participa mai mult de 50 de persoane. Însă sute de apropiaţi ai acestuia au anunţat deja că vor veni la ceremonia funerară. Rudele lui Pian au făcut apel, peste noapte, la cei ce vor participa la înmormântare, să respecte normele de siguranţă.

Citește și:

Emi Pian, ucis într-o altercație cu un membru al unui clan rival

Reamintim că Florin Mototolea a fost ucis în noaptea de luni spre marți, pe o stradă din Giulești, sectorul 6, în urma unui scandal cu membri ai grupării Rinu, din Chitila.

Pian a fost înjunghiat de mai multe ori, a fost dus la spital de fiul lui, însă hemoragia a fost prea puternică.

Liderul Duduienilor a fost declarat decedat marți, în jurul orei 5.00, la două ore după ce a fost dat primul apel la numărul de urgență 112.

Cel care l-ar fi înjunghiat pe Pian, și el rănit în timpul răfuielii, a fost internat în stare gravă la Spitalul Universitar de Urgență Elias.

La 72 de ore de la crimă, Richard Gheorghe Emanuel, zis şi Piticu, a fost reţinut pentru omor.

"Îi mulţumesc lui Dumnezeu că am scăpat cu viaţă, a vrut să îmi cureţe viaţa! Nu l-am omorât eu", a spus tânărul de 26 de ani când a fost dus la audieri.

Nu asta le-a zis şi anchetatorilor. În faţa lor, a povestit pas cu pas filmul serii şi a recunoscut crima. S-ar fi apărat.

În seara crimei, de la un împrumut la jocul de barbut, scandalul a degenerat, iar Piticu ar fi fost tăiat şi pus la pământ de oamenii lui Emi Pian. Atunci l-ar fi înjunghiat pe interlop, cu lovituri haotice cu un cuţit.

Cercetările în acest caz au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Traian Băsescu acuză: „În regia lui Marcel Vela, moartea unui interlop a devenit eveniment național”