Antena Meniu Search
x

Boala și suferința din spatele puterii! De ce au suferit și cum au fost „reparați” cei mai mari oameni în stat

Și cei mai mari oameni în stat rămân... oameni

Și cei mai mari oameni în stat rămân... oameni

Și, din păcate, boala nu alege. Este un adevăr știut și, de unii, experimentat. Este și cazul oamenilor ce ocupă funcții de conducere în stat - Statul Român.

Trei, Doamne, și toți trei!

Trei președinți și tot atâtea probleme medicale: Ion Iliescu, Emil Constantinescu și Traian Băsescu.

Ion ILIESCU

În august 1994, Ion Iliescu era internat de urgenţă la Spitalul Elias pentru o criză de stomac, lucru confirmat, câteva ore mai târziu și de conducerea Spitalului Elias. Purtătorul de cuvânt de atunci, Traian Chebeleu, vorbea despre o criză de vezicula biliară ce trebuia operată. A doua zi, Iliescu era operat, extirpindu-i-se vezicula biliară. 

În decembrie 2000, se zvonea în presă că Iliescu ar fi suferit o operație estetică pentru scoaterea punctelor maronii de pe față, fapt neconfirmat în mod oficial. În februarie 2002, fostul președinte era dus, de urgenţă, la Elias; Sorin Oprescu afirma că Iliescu venise pentru fizioterapie.

În 2005, Iliescu a fost supus unei intervenții chirurgicale ce prevedea implantarea a cinci stenturi pentru lărgirea a cinci artere care alimentează inima cu sânge. În 2012, acesta era operat pentru un polip la colon; o intervenţie chirugicală programată încă din decembrie 2011.

Emil CONSTANTINESCU

În 2005, Emil Constantinescu fusese supus, la Institutul Clinic Fundeni, unei intervenții chirurgicale pentru o afecțiune a colonului. Acesta suferea de o afecțiune a intestinului gros. Emil Constantinescu mai fusese internat pentru o afecțiune a colonului pe care o avusese acum 22 de ani.

Traian BĂSESCU

În 2006, Băsescu suferea o operație de hernie de disc, la Spitalul Universitar din Viena, unul dintre cele mai mari unități medicale din Europa. După șapte ore de investigații medicale efectuate de două comisii, fostul președinte părăsea Spitalul Elias. Ministrul Sănătății declara, la acel moment, că rezultatele analizelor arătau că șeful statului trebuia operat de urgență. 

Ultimul pe listă, premierul țării

Victor PONTA

Victor Ponta s-a accidentat la genunchi în urma unui meci de baschet. Premierul a fost supus unei operaţii de menisc şi de ligamente încrucişate, în Turcia, ieri,  iar recuperarea va dura câteva zile. După operaţie, medicii i-au recomandat premierului să meargă în cârje timp de o lună. Până vineri, premierul va fi în concediu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » Boala și suferința din spatele puterii! De ce au suferit și cum au fost „reparați” cei mai mari oameni în stat