Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ce ingrediente are celebra ciocolată Dubai, virală pe TikTok. 200 de grame costă 50 de lei

Ciocolata Dubai e virală la nivel mondial. Şi în România, clienţi se întrec în comenzi, iar cofetăriile şi ciocolateriile în reţete care mai de care mai sofisticate. Ciocolata anului conţine fistic şi kataif, iar ideea s-a născut de la poftele unei femei însărcinate.

de Mădălina Iacob

la 19.09.2024 , 21:11

Povestea acestei ciocolate începe în Dubai, de la poftele unei femei însărcinate, iar acum succesul la nivel mondial este unul spectaculos. Ciocolată, cataif, fistic şi pastă de susan. A fost combinaţia care i-a picat la fix lui Sarah Hamouda, fondatoarea primei ciocolate.

Cum a apărut ciocolata Dubai

"Am avut o poftă nebună când eram gravidă cu a doua fată, l-am pus pe soţul meu să îmi caute în Dubai mai multe deserturi cu ciocolată. Am vrut ceva diferit, aroma nostalgică pe care mama o făcea pentru noi, ca de exemplu kataiful", spune Sarah Hamouda, fondatoarea ciocolatei Dubai.

Vezi și

A devenit virală imediat după ce un food influencer a adunat peste 50 de milioane de vizualizări la prima desgustare. Produsul se livrează doar în Dubai. "Este foarte complicat să comanzi de la ei, deschid la ora 2 şi la ora 5 după-amiaza şi ţin deschis 3 minute. Costa 70 de dirhami, 90 de lei", povesteşte o femeie pe TikTok.

Pe acelaşi subiect

Internetul este plin de reţete

Internetul este plin de reţete, iar la nivel internaţional, ciocolata a fost reinterpretată de sute de cofetari şi ciocolatieri din toată lumea. Peste 1.500 de ciocolate se produc în acest laborator din Bucureşti în fiecare zi.

"Am primit multe solcitări de la clienţi. Nu ne aşteptam să fim aşa luaţi pe sus de cerere. Suntem 10 în laborator, dar încă mai căutăm oameni care să ne ajute", spune Izabela Neacşu, manager cofetărie.

În Craiova, acest ciocolatier spune că a vrut să aducă produsul la un alt nivel şi pare că a reuşit: E cel mai vândut produs al lui acum. "Praline cu umplutură cu kataif şi fistic, snack bar. M-am gândit să le fac în varianta mică pentru că sunt uşor de împărţit, uşor de mâncat, nu ne solicită corpul aşa cum ne solicită o tabletă mare", explică Marinel Bejan, ciocolatier.

O cutie de praline costă 100 de lei, iar o tabletă de 200 de grame, 50 de lei. 

Mădălina Iacob Like

De la prima transmisiune live, la înâlnirea cu Papa Francisc, funeraliile Reginei Elisabeta a doua, încoronarea regelui Charles şi până la ceremonia luminii sfinte din Ierusalim, meseria de jurnalist mă surprinde şi mă învaţă întotdeauna câte ceva.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Inedit » Ce ingrediente are celebra ciocolată Dubai, virală pe TikTok. 200 de grame costă 50 de lei