Antena Meniu Search
x

Chinezii își fac rezervări online pentru a vedea cireșii înfloriți. Copacii pot fi admirați într-un campus universitar

Primăvara şi-a intrat în drepturi într-un campus al unei universităţi din China. Florile de cireş au atras numeroşi turişti din toate colţurile ţării, care s-au bucurat de o zi călduroasă. Oamenii au ieşit la plimbare şi au făcut fotografii.

de Redactia Observator

la 20.03.2024, 09:21

Vezi și

Până pe 6 aprilie, oamenii vor putea face rezervări online pentru a vizita campusul, dar există şi o limită. În timpul zilelor lucrătoare, universitatea primeşte 20.000 de persoane iar, în weekend, numărul vizitatorilor poate ajunge la 40.000.

Atmosferă de poveste în Japonia

Oraşele din Japonia au înflorit! Primăvara şi-a intrat în drepturi în unele zone din ţară unde au fost înregistrate şi 25 de grade Celsius. Vremea caldă le-a oferit japonezilor ocazia perfectă să meargă în parcuri pentru a admira florile de cireş.

Fie că au ieşit să facă poze sau pur şi simplu să se bucure de soare, sute de oameni au îmbrăcat hainele de vară şi au profitat de temperaturile specifice lunii aprilie. 

Pe acelaşi subiect

Harta magnoliilor din București

Dacă în Asia, cireșii înfloriți sunt vedetele sezonului, în România, mai exact în București, magnoliile înflorite au devenit adevărate "atracții turistice". De ceva vreme, pe internet există şi o hartă a magnoliilor din Capitală, unde apar peste 1.000 de copaci înfloriţi. Iată pe ce străzi putem admira magnoliile care fac spectacol an de an. 

La Facultatea de Drept, zeci de persoane vin zilnic pentru a admira magnoliile. În Sectorul 3 există o altă zonă unde se află cele mai multe magnolii pe kilometru pătrat. Sunt trei străzi paralele care domină prin culoare şi miros: Levănţica, Cerceluş şi Diligenţei. Acolo, aproape în fiecare curte există câte o magnolie şi sunt de toate culorile: roz, galben, mov, dar şi albe.

Cea mai fotografiată magnolie din Bucureşti se află, însă, pe strada Mahatma Ghandi. Zeci de oameni stau la rând pentru a fotografia copacul înflorit. Bucureştiul se mândreşte și cu o magnolie veterană: are peste 100 de ani şi se află pe strada Dragoş Vodă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Chinezii își fac rezervări online pentru a vedea cireșii înfloriți. Copacii pot fi admirați într-un campus universitar