Antena Meniu Search
x

Video Neculai e de-o vârstă cu magnolia de care are grijă de jumătate de secol. Florile au colorat Capitala

Capitala a înflorit de câteva săptămâni. Zeci de magnolii roz, albe sau galbene au schimbat faţa oraşului şi abia acum se simte că vine primăvara. Magnoliile rămân înflorite doar câteva săptămâni.

de Redactia Observator

la 20.03.2023, 22:43

Vezi și

Roz, albe şi mai rar galbene, magnoliile au înflorit pe străzile din Capitală. Explozia de frumuseţe şi culoare îi determină pe trecători să se oprească şi să fotografieze. "Îmi plac foarte mult. Noi avem şi la cămin o magnolie şi sunt foarte frumoase. Îmi place forma florilor. Îmi trezeşte un sentiment de primăvară, de căldură, de fericire", spune o tânără.  

Au înflorit magnoliile în Bucureşti

Impresionaţi de natură sunt mai ales turiştii care au descoperit zilele acestea un altfel de Bucureşti, dar şi copiii. "Sunt atât de frumoase. Este efectul wow. A venit primăvara. Am mers un kilometru şi am văzut cinci copaci. Sunt unele albe, acolo e una roz. Eu şi Maria (n.r. fiica ei) am făcut până acum 3 poze şi le-am trimis bunicii", spune o turistă străină. 

Neculai Cristea este de-o vârstă cu magnolia de care are grijă de jumătate de secol. 

Pe acelaşi subiect
  • Reporter Observator: Câţi ani are această magnolie?
  • Neculai Cristea: Păi am eu 51 de ani aici şi am găsit-o aşa. Cred că se apropie de 70, 80 de ani. E curăţată în fiecare an, pus îngrăşământ. De pe la sfărşitul lui februarie au început să se desfacă bobocii.

Este multă muncă pentru a vedea un astfel de copac în perioada de glorie. "Să-i tundem într-o vară anterioară, nu să fie făcută iarna, în perioada rece, deoarece sunt nişte copaci care lăcrimează. Iar apoi trebuie udaţi. Într-adevăr, perioada lui de maximă glorie este foarte scurtă, undeva la două, trei săptămâni", explică Nicu Bocancea, florar.

Magnoliile devin uşor, uşor un punct de atracţie al Bucureştiului. Există şi o hartă pentru curioşii care vor să le bifeze şi pozeze pe toate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Neculai e de-o vârstă cu magnolia de care are grijă de jumătate de secol. Florile au colorat Capitala