Antena Meniu Search
x

Coregraful Răzvan Mazilu: Arta este o joacă pentru oameni mari

Coregraful Răzvan Mazilu a mărturisit, marți seara, la o întâlnire cu publicul că, pentru el, arta este "ca o joacă pentru oameni mari", dar o joacă "foarte serios făcută".

Coregraful Răzvan Mazilu a mărturisit, marți seara, la o întâlnire cu publicul că, pentru el, arta este "ca o joacă pentru oameni mari", dar o joacă "foarte serios făcută".

Artistul a participat la prima ediție a proiectului "Round Table București", o serie de opt spectacole-conferință, moderate de Valentina Sandu-Dediu, în Studioul de Operă și Multimedia al Universității Naționale de Muzică.

Răzvan Mazilu a povestit, în cadrul întâlnirii, despre parcursul său în Bucureștiul artistic, alături de invitați surpriză. La final, artistul a prezentat locul său preferat din București, pe care îl numește "acasă" — Teatrul Odeon. Mazilu a vorbit despre evoluția sa ca interpret, de la momentul în care a fost primul elev al Liceului de Coregrafie care a dat Bacalaureatul cu un spectacol de dans contemporan, până la creatorul care a realizat musical-ul "West Side Story".

De altfel, în timpul discuției de aproximativ o oră și jumătate, au fost prezentate câteva momente din spectacolul "West Side Story", interpretate de Ana Bianca Popescu și Lucian Ionescu.

Mazilu a spus că acest spectacol, care abordează genul său artistic preferat, a fost realizat la recomandarea selecționerului Festivalului Național de Teatru, Marina Constantinescu, și a fost creat pentru artiștii tineri.

Coregraful a vorbit și despre intrarea sa în lumea teatrului clasic. "Am încercat să aduc dansul în teatru, dar și teatrul în dans", a mărturisit el. De altfel, el a adăugat că, probabil, trăsătura care i-a ghidat parcursul artistic a fost spiritul ludic — dorința continuă de a se juca.

"Nu mă gândesc la un artist ca la un om de carieră", a spus el, mărturisind că una dintre preocupările sale este relația cu publicul.

Seara s-a încheiat cu o sesiune de autografe la prezentarea albumului Răzvan Mazilu "Oglinzi/Mirrors" apărut la Editura Vellant.

Răzvan Mazilu este primul dansator român protagonist într-un one-man-show ("Jocul de-a Shakespeare" — 1997, Teatrul Național București) și, totodată, primul realizator al unui spectacol de teatru-dans în România, o reușită majoră pentru un student ("Dama cu camelii", 1995, Teatrul Național din București).

De-a lungul timpului, Mazilu a susținut spectacole în Franța, Italia, Israel, Elveția, Japonia, Rusia, Grecia, Egipt, Slovacia, Ungaria, Danemarca, Germania, Belgia, Cehia, Spania, China.

"Round Table București" este un proiect al Uniunii de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, proiect cultural finanțat în cadrul programului cultural "Ești București" oferit de ArCuB. În fiecare marți, timp de încă șapte săptămâni, publicul se va întâlni cu câte un artist, la Universitatea Națională de Muzică.

La eveniment intrarea este liberă, în baza invitației ce poate fi solicitată la adresa [email protected] și în limita locurilor disponibile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » Coregraful Răzvan Mazilu: Arta este o joacă pentru oameni mari