Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Studenţii români lansează mâncarea viitorului

Parizer cu cătină, pâine cu proteine din peşte sau prăjituri cu lavandă. Nu sunt rodul imaginaţiei bucătarilor, ci invenţiile unor tineri români care vor să facă revoluţie în gastronomie. Au creat astfel variante la fel de gustoase, dar mult mai sănătoase care înlocuiesc E-urile.

de Redactia Observator

la 26.11.2019 , 21:30

Parizer cu cătină, pâine cu proteine din peşte sau prăjituri cu lavandă. Nu sunt rodul imaginaţiei bucătarilor, ci invenţiile unor tineri români care vor să facă revoluţie în gastronomie. Au creat astfel variante la fel de gustoase, dar mult mai sănătoase care înlocuiesc E-urile, conservanţii şi coloranţii din produsele alimentare.

Arată ca parizerul obişnuit, dar conţine un ingredient neobişnuit: cătina. Cunoscută ca remediu natural, ar putea fi soluţia viitorului. Înlocuieşte nitritul de sodiu, un aditiv care se găseşte în aproape toate preparatele din carne. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Vezi și

Şi pâinea este mai sănătoasă dacă în ea este adăugată proteină din peşte.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Sunt doar câteva din invenţiile studenţilor şi cercetătorilor de la Universitatea Dunărea de Jos. Aceştia s-au inspirat din obiceiurile bunicilor noştri şi au creat aromatizanţi naturali.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Transformate în pulbere, cojile de vinete, de struguri sau de ceapă pot fi buni coloranţi. Aşa vopseau bătrânii ouăle de Paşte.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cu ajutorul unor proteine din zer, produsele din lapte vor avea garanţie mai mare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pentru toate aceste produse sănătoase, studenții, dar şi cercetătorii români au obţinut 10 medalii de aur la o compertiţie de invenţii din Chişinău. Câteva produse au fost deja brevetate, aşa că, în curând, le vom găsi pe rafturi. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Inedit » Studenţii români lansează mâncarea viitorului