Antena Meniu Search
x

Video "Sunt Ghepardul 01 pentru Alpha 02". Un fost militar explorează pădurile din jurul Capitalei și îi învață pe tineri să fie cercetaşi destoinici

Un fost militar îi învață pe tineri să fie cercetaşi destoinici şi îi ajută se orienteze și să supraviețuiască chiar şi în condiții extreme. Pădurile din jurul Capitalei sunt explorate de cercetaşi indiferent de condiţiile meteo. Au înlocuit aplicaţiile de navigare de pe telefon cu hărţi şi busole, iar acum ştiu cum să găsească surse de apă sau să aprindă focul oriunde s-ar afla.

de Redactia Observator

la 07.04.2022, 08:51

Vezi și

Andrei Stoica este militar în rezervă şi îi învaţă pe tineri să se orienteze și să supraviețuiască în orice condiţii: Astăzi o să avem în program, ca şi zi de pregătire următoarele activităţi: orientarea în teren, pregătirea fizică, câteva aplicaţii în alpinism.

Aşa începe o zi de pregătire a tinerilor cercetaşi. Cu busola în mâini şi eşarfa la gât, tinerii pleacă într-o misiune inedită prin natură, în pădure, unde trebuie să se orienteze cu ajutorul hărţilor. Îndrumătorul comunică cu tinerii cercetaşi prin staţiile radio.

Dublă cadenţă, Marş!

Sunt Ghepardul 01 pentru Alpha 02, pentru o probă radio. Te recepţionez clar, curat.

Pe acelaşi subiect

Am ajuns la primul post şi am capsat. Recepţionat. Atenţie la deplasare! 

Învățați de mici să se orienteze în natură

Cercetaşii sunt pregătiţi pentru a face faţă cu brio provocărilor pe care le vor întâmpina în viaţă. 

Andrei Stoica - instructor cercetasi: Ştiu să meargă pe munte, ştiu să acorde un prim ajutor. Sunt obligaţi să ia decizii corecte într-un timp foarte scurt. În viaţă se pot ivi aceste situaţii. Semnul acesta este salutul nostru, al cercetaşilor, salutul mondial. Degetul mare reprezintă cel mare şi puternic îl protejează pe cel mic, iar cele 3 degete ridicate sunt cele 3 principii de bază: principiul social, grija faţă de aproapele; principiul spiritual, grija faţă de suflet şi credinţa în Dumnezeu şi principiul personal, grija faţă de tine însuţi. 

Tinerii sunt încântaţi că pot căpăta abilităţi noi pe care nu le-ar putea învăţa la şcoală sau acasă, iar unii dintre ei işi doresc chiar o carieră militară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Inedit » "Sunt Ghepardul 01 pentru Alpha 02". Un fost militar explorează pădurile din jurul Capitalei și îi învață pe tineri să fie cercetaşi destoinici