Antena Meniu Search
x

Video Ce se întâmplă cu generalii lui Putin: Înregistrări ciudate cu Serghei Șoigu și Valery Gerasimov ridică semne de întrebare

Controverse în jurul dispariţiei din spaţiul public a doi dintre cei mai importanţi oameni ai Armatei Rusiei. Ministrul Apărării şi şeful Statului Major nu ar mai fi fost văzuţi de peste două săptămâni, iar multe voci susţin că ar fi fost pedepsiţi de Putin pentru eşecul de a captura oraşul Kiev. În replică, Moscova a postat videouri cu cei doi liderii militari, dar şi acestea au ridicat numeroase semne de întrebare privind data şi locul în care au fost înregistrate. 

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 28.03.2022, 12:43

Vezi și

Imagini surprise pe 24 martie, la Consiliul de Securitate condus de Vladimir Putin. Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării, şi șeful Statului Major General al Forțelor Armate, Valery Gerasimov, apar la întâlnirea în care se vorbeşte despre planurile viitoare ale Rusiei şi noile arme pe care le vor folosi în războiul din Ucraina.

Mai multe voci cred cu tărie că filmul scurt a fost postat doar pentru a opri zvonurile despre dispariţia celor doi. Nu au mai fost văzuţi de 16 zile, de pe 11 martie. În loc să stingă speculaţiile, videoclipul a ridicat şi mai multe semne de întrebare. Nu sunt auziţi vorbind cât timp este sunet, iar imaginile nu sunt datate, ceea ce ar putea însemna că sunt mai vechi. 

Serghei Şoigu ar fi încercat să demisioneze 

Acest lucru a alimentat şi mai mult zvonurile conform cărora Putin i-ar fi pedepsit pentru eşecurile invaziei în Ucraina. Serghei Şoigu ar fi încercat chiar să demisioneze pe 10 martie, dar ar fi fost refuzat de liderul de la Kremlin, susţin unii. Alte teorii, la fel de controversate, îl dau drept reţinut sau chiar mort. 

Pe acelaşi subiect

Kremlinul a negat informațiile conform cărora ministrul Apărării ar avea probleme de sănătate și a sugerat în schimb că oficialul e ocupat cu operațiunile militare în această perioadă. Despre şeful Forţelor Armate a circulat inclusiv informaţia că ar fi fost otrăvit, acuzat că ar fi agent al NATO. 

Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării: Este necesar să se mențină ritmul stabilit pentru furnizarea de arme avansate trupelor.

Ieri, Rusia a lansat un al doilea videoclip, mult mai credibil, cu aşa zisa dovadă că Şoigu şi generalul Gerasimov sunt în viaţă. Şi de data acesta, la un moment dat, declaraţiile ministrului Apărării se opresc brusc. Nici acum nu sunt oferite informaţii despre locul sau data înregistrării. 

Şoigu şi Gerasimov sunt unii dintre cei mai cunoscuţi strategi militari ai Rusiei

Cei doi au devenit, după anexarea Crimeei din 2014, apropiaţii loiali ai lui Putin. În 2012, ambii au fost numiţi în post la câteva săptămâni unul de celălalt şi se spune că vor rămâne în funcţie atât cât va rămâne şi celălalt. Acum, cariera lor depinde de succesul Rusiei în Ucraina. 

Până acum, ruşii ar fi pierdut deja peste 1.6000 de soldaţi, aproape 600 de tancuri şi cel puţin 127 de elicoptere. Deocamdată, strategia armatei nu funcţionează, iar gafele se ţin lanţ. Într-o vizită la un spital militar, ministrul adjunct al Apărării i-a urat unui soldat care a suferit o amputaţie la un membru inferior în luptele din Ucraina "să se pună pe picioare". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Ce se întâmplă cu generalii lui Putin: Înregistrări ciudate cu Serghei Șoigu și Valery Gerasimov ridică semne de întrebare