Video Cercetașii militari, arma de elită a vânătorilor de munte. Primii pe front, în grupe mici și discreție totală
Cercetaşi militari reprezintă arma de elită a trupelor de vânători de munte. Este una dintre cele mai discrete forţe ale Armatei Române, formată din militarii care sunt mereu primii pe front. Acţionează în grupe mici, care trebuie să afle cât mai multe despre adversar, în deplină discreţie.
- I-am întâlnit pe cercetașii militari în tabăra de pregătire pentru misiuni de iarnă, desfăşurată în zona masivului Piatra Mare
Mihaela are 23 de ani și este cercetaș militar de aproape trei ani. Este unul din luptătorii care se instruiesc, în această săptămână, pentru acțiunile pe timp de iarnă, în teren accidentat.
Mihaela Budrigă, cercetaş militar: Îmi place, pentru că tot timpul este lucru în echipă şi ai ocazia, deși tu faci un lucru mic, înseamnă mult pentru echipă și pentru colectiv.
În codificare NATO, arma se numește Culegere de informații, supraveghere și recunoaștere. Pe scurt, cercetare militară. Este domeniul vânătorilor de munte care trebuie să ajungă lângă inamic fără să fie văzuţi, auziţi sau simțiţi. Pentru acest lucru, militarii trebuie să fie perfect pregătiți pentru zile întregi în teren ostil, cu relief accidentat. Adăposturile nu pot fi decât improvizate.
Claudiu Amariei, cercetaș militar: Aici, în spatele meu, am făcut două adăposturi, pentru fiecare grupă în parte, un foc, un baraj pentru foc, ca să dirijeze căldura către adăposturi, să ne putem încălzi, pe timp de noapte.
- Virgil Bălăceanu, despre refacerea rezervei Armatei României: "Suntem întârziaţi". În ce condiții ar putea...
- 15 februarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- 15 februarie, Sfântul Apostol Onisim. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- Evenimente în Bucureşti, în weekendul 15-16 februarie. Ce nu trebuie să ratezi
- Antrenează-ți creierul ca un campion: Cursurile Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, Sesiunea...
Marius Niță, comandant pluton cercetare: Avem focul de tip scară, cu autoalimentare. În special pe timpul nopții, pentru că se alimentează singur.
Trucurile cercetașilor militari din Armata Română
Sistemele de avertizare sunt foarte importante, pentru că-i pot pune pe cercetași în gardă, ori de câte ori au musafiri nepoftiți. Pentru un astfel de sistem, e nevoie de o armă fixată de copac, cartușe și de sfoară subțire, greu de văzut.
Tabăra cercetașilor militari din Brigada 2 Vânători de Munte se desfășoară în zona Rențea, din apropierea masivului Piatra Mare, între 15 și 26 februarie. La aplicaţie sunt prezenți 52 de militari.
Ionel Pop, comandant Compania 206 Cercetare: Noi acționăm în structuri foarte mici și obiectivul nostru nu este să scoatem din luptă inamicul, este să culegem informații despre el și să le transmitem mai departe eșalonului.
Pregătirea cercetașilor din trupele de vânători de munte include, pe lângă instrucția de iarnă, tabere de vară și specializare în zone mlăștinoase sau cu apă.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰