Antena Meniu Search
x

Video Sute de piese origami au luminat Parcul Central din Suceava. Cercetaşii au transformat locul într-un tărâm de poveste

Sute de piese origami au luminat aseară Parcul Central din municipiul Suceava. Cercetaşii suceveni, împreună cu micii lor învăţăcei, au transformat parcul într-un tărâm de poveste, animat de zeci de jocuri distractive şi ateliere interactive. Festivalul Luminii, care se află la cea de-a XI-a ediţie, este organizat an de an de cercetaşii care doresc să ofere tuturor ocazia de a descoperi "bucuria lucrurilor mărunte"

de Angela Bertea

la 16.06.2024 , 16:49

Odată ce au păşit pe tărâmul cercetaşilor, copiii de toate vârstele au avut parte de o experienţă magică. Înconjuraţi de zeci de ateliere, care mai de care mai atractive, micuţii au vrut să le încerce pe toate. De la jocuri de îndemânare, până la cele de creaţie, cei mici nu au pierdut timpul şi au pornit în aventură. 

Festivalul Luminii din Suceava

"Avem tirul cu arcul, atelierul cu sclipici, codiţe împletite, amprenta prieteniei şi a gândului bun. Ne dorim în continuare lumina şi bucuria în comunitate, mici ateliere pe care le facem cu materiale pe care le avem deja prin casă", spune Magda Grumeza, cercetaș explorator.

Vezi și

Însă printre cele mai căutate actrivităţi a fost, desigur, concursul de pahare cu apă. Regulile au fost simple pentru micuţii cercetaşi, iar cei mai competitivi nu au mai avut răbdare şi au furat stratul. La final, campionii s-au bucurat pe deplin de victoria lor. 

De o aventură inedită au avut parte şi cei care au ales să viziteze atelierul de tir cu arcul. Aici, cei mai iscusiţi au nimerit din prima punctul central. Atmosfera din parc a fost întreţinută non-stop de acordurile armonioase ale chitarelor, dar şi a vocilor calde.

Iar pentru cei care au vrut să-şi lase amprenta în parc, participanţii au venit cu o soluţie imediat: "După ce ţi-ai pus amprenta îţi scrii un gând bun pe o foaie". La finalul zilei cei care au participat la Festivalul Luminii au experimentat puțin din viața de cercetaș şi s-au distrat copios. "Un cercetaş trebuie să fie vesel, spotiv, activ, prieten cu Dumnezeu şi prieten cu toată lumea", crede un participant.

La lăsarea serii, aleile au fost însufleţite de lumina a peste 5.000 de gulguţe. Piesele din origami, confecţionate cu măiestrie de cercetaşi, au luminat parcul până târziu în noapte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Inedit » Sute de piese origami au luminat Parcul Central din Suceava. Cercetaşii au transformat locul într-un tărâm de poveste