Un vlogger culinar din America, reclamă pentru aromele din Delta Dunării
După ce a fost fascinat de gustul Transilvaniei, unul dintre cei mai cunoscuţi vloggeri culinari din lume a descoperit acum şi aromele Deltei. Mark Wiens, un expert într-ale gătitului, a revenit în România. De această dată, a poposit pe tărâmul dintre ape.
După ce a fost fascinat de gustul Transilvaniei, unul dintre cei mai cunoscuţi vloggeri culinari din lume a descoperit acum şi aromele Deltei. Mark Wiens, un expert într-ale gătitului, a revenit în România. De această dată, a poposit pe tărâmul dintre ape, iar gustul bucătăriei dobrogene l-a lăsat fără cuvinte. Borşul de peşte, scrumbia afumată sau şalăul pe grătar le-au făcut mare poftă şi fanilor, care au urmărit şi apreciat pe Youtube întreaga experienţă culinară a americanului.
Cu camera de filmat în mână şi cu un zâmbet larg pe chip, unul dintre cei mai apreciaţi vloggeri culinari din lume, americanul Mark Wiens, împărtăşeşte cu cei peste 5 milioane de urmăritori de pe Youtube aventura lui în Deltă. Experienţa pe Dunăre începe cu un pahar de tărie.
Şi este de abia încălzirea. Aici peştele este vedeta tuturor preparatelor, că doar nu degeaba există peste 100 de specii în Deltă. Inclusiv zacusca are alt gust pe tărâmul dintre ape.
Şi după o cină plină, e timpul pentru odihnă. Ziua următoare, călătoria lui Mark Wiens în Deltă continuă la primele ore ale dimineţii. Nu va primi mâncarea pe tavă, va trebui să se descurce întocmai ca oamenii locului.
- Prima casă pe Lună. Un artist va trimite o locuinţă în miniatură, la bordul unei sonde japoneze
- Legătura lui David Schwimmer cu divorţul lui Rod Stewart. Actorul din Friends a povestit întâmplarea din...
- Un artist din Hunedoara, omagiu pentru Mihai Eminescu. A creat în zăpadă un portret al marelui poet
- Lovitură pentru fanii ciocolatei Dubai. Singurele produse care vor putea fi vândute sub această denumire
- Designerii Dolce & Gabbana aduc Sicilia în inima Parisului. Expoziţie cu peste 200 de obiecte vestimentare şi 300...
E timpul pentru un mic dejun servit pe barcă, înconjuraţi doar de liniştea naturii.
La grătar, marinată sau afumată, scrumbia este cel mai sănătos peşte din Deltă şi, totodată, cel mai gustos.
Este aproape ora prânzului, iar americanul se pregăteşte pentru un alt festin. Va degusta borşul de peşte lipovenesc, cu ştiucă, somn şi crap.
Ultima seară a lui Mark Wiens pe plaiurile noastre se încheie la un restaurant pe malul apei. Cina, încărcată cu fructe de mare, şalău la grătar şi salată de andive este condimentată din plin cu muzică. O tradiţie a ruşilor lipoveni din Deltă.
Aventura în Deltă a vloggerului i-a impresionat şi pe fanii lui. Aproape 700 de mii de oameni au văzut cum se prepară deliciile din Deltă, la fel cum au savurat aventura lui Mark Wiens printre preparatele din zoba Sibiului.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰