Antena Meniu Search
x

Video Povestea Moromeţilor continuă cu o nouă peliculă. Partea a treia apare în toamna anului viitor

Filmările pentru a treia parte din saga "Moromeţii" sunt în toi. Se întâmplă la 35 de ani de la lansarea primei părţi şi la cinci după ce povestea a revenit în atenţia tuturor cu partea a doua. De această dată însă, pelicula ne va arăta o lume cu totul nouă, într-o viziune originală a regizorului Stere Gulea. Al treilea film continuă povestea tânărului Niculae, care devine însă scriitorul Marin Preda. 

de Redactia Observator

la 21.03.2023, 17:25

Vezi și

Stere Gulea 

"A fost ideea asta că parcă totuşi să vedem ce e cu autorul care a scris romanul ăsta. Pentru că inventase totuşi lumea asta din care s-au nascut cele doua filme, am zis că hai să vedem cum era şi prin ce trecea şi el ca om. E o alta lume." 

O altă lume în care filmul reuşeşte să împletească povestea Moromeţilor cu cea a creatorului lor. În rolul lui Niculae Moromete îl vom vedea pe Alex Călin. El, alături de una dintre partenerele sale de platou, Mara Bugarin, au adus detalii din culisele peliculei, la Observator 12. 

ACTORII ALEX CĂLIN ŞI MARA BUGARIN, DESPRE NOUA VIZIUNE A MOROMEŢILOR

Pe acelaşi subiect

Mara Bugarin

"Nici nu te gândeşti că te transpui, că de la un punct încolo merge firesc. e, evident, un limbaj adaptat perioadei în care, teoretic, vieţuim noi. Şi întâlnirea cu domnul Gulea şi cu domnul Vivi Drăgan Vasile şi cu toată echipa asta. Adică inevitabil intri într-un soi de atmosferă şi-ţi dai seama că duci mai departe ceva care e foarte important. " 

Alex Călin 

"Noi am repetat înainte de a începe filmările vreo trei luni de zile şi a fost perioada în care ne-am şi cunoscut unii cu alţii şi am mai spus asta. chiar dânsul (n.r. regizorul) a deschis portiţa asta, ne-a dat accesul unei lumi pe care altminteri n-aveam cum s-o cunoaştem." 

"Chiar m-am simţit un pic ca atunci când mă întorc în casa bunicilor de undeva de pe lângă Sibiu. Într-o pauză am şi dormit în patul în care, probabil, au jucat actorii din primul film Moromeţii." 

ACTORII DIN MOROMEŢII, OBLIGAŢI SĂ SE PUNĂ CU BURTA PE CARTE

Alex Călin

"Domnul Gulea ne-a dat foarte multe cărţi de citit. Pe lângă poveştile de dragoste cu cele două personaje, sunt şi foarte multe lucruri care ţin de contextul social şi politic în care se întâmplă acţiunea, regimul comunist, colectivizarea, se impuneau cote. Şi, ca să poţi să înţelegi lucrurile astea, trebuie să înţelegi exact care sunt presiunile la care un scriitor de talia lui era supus." 

 "Moromeţii 3" va avea premiera în cinematografele din România în toamna anului 2024.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Invitatii Observator 12-14 » Povestea Moromeţilor continuă cu o nouă peliculă. Partea a treia apare în toamna anului viitor