Antena Meniu Search
x

Surprize de proporţii în prima zi cu meciuri din turneul masculin de fotbal de la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Joi s-au disputat primele meciuri din turneul masculin de fotbal de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar surprizele au fost la ordinea zilei.

de Redactia Observator

la 22.07.2021, 13:12

Spaniolul Dani Ceballos (în alb) nu a reuşit să-şi conducă echipa spre victorie în meciul cu Egipt de la Jocurile Olimpice de la Tokyo
Spaniolul Dani Ceballos (în alb) nu a reuşit să-şi conducă echipa spre victorie în meciul cu Egipt de la Jocurile Olimpice de la Tokyo - Profimedia
  • România joacă primul meci la Jocurile Olimpice după 57 de ani.

Primul meci al zilei, cel dintre Spania şi Egipt, a adus şi prima mare surpriză. Deşi i-a avut pe teren pe Dani Ceballos, Marco Asensio, Oyarzabal, Pedri sau Dani Olmo, Spania a obţinut doar un 0-0 cu Egipt, adversarul considerat cel mai accesibil dintr-o grupă din care mai fac parte Australia şi Argentina.

Spaniolii au controlat jocul, şi-au creat multe ocazii, au avut 5-1 la şuturi pe poartă, dar nu au găsit drumul spre plasa porţii apărate de bravul El Shenawy.

Al doilea meci al zilei a adus şi a doua mare surpriză. Mexic a făcut scor cu Franţa, 4-1, deşi a avut în faţă o echipă din care nu au lipsit vedetele Gignac şi Thauvin. După 0-0 la pauză, mexicanii s-au desprins rapid în partea a doua a jocului, graţie golurilor marcate de Vega şi Cordova. Gignac a redus din diferenţă, reuşind să puncteze din penalty, însă Mexic şi-a mărit avantajul pe final, prin golurile marcate de Antuna şi Aguirre. A fost o victorie meritată a Mexicului, formaţie care a avut posesia, 51%, şi şuturile pe poartă, 7-5.

România, primul meci la Jocurile Olimpice după o pauză de 57 de ani

A treia surpriză a zilei a venit tocmai din Grupa B, Grupa României. Toată lumea o vedea pe Coreea de Sud drept marea favorită la locul 1 în grupă, însă asiaticii s-au împiedicat în meciul de deschidere jucat împotriva naţionalei din Noua Zeelandă. A fost 1-0 pentru All Whites, graţie golului marcat de veteranul Chris Wood, de la Burnley.

Joi mai sunt programate, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, meciurile Coasta de Fildeş - Arabia Saudită, Argentina - Australia, Honduras - România, Japonia - Africa de Sud şi Brazilia - Germania.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Jocurile Olimpice de la Tokyo » Surprize de proporţii în prima zi cu meciuri din turneul masculin de fotbal de la Jocurile Olimpice de la Tokyo