Antena Meniu Search
x

Live Text România a debutat cu o victorie la Jocurile Olimpice de la Tokyo, impunându-se în partida cu Honduras

Naţionala de fotbal a României a debutat cu o victorie la Jocurile Olimpice de la Tokyo, elevii lui Mirel Rădoi impunându-se, cu 1-0, în confruntarea cu Honduras.

de Redactia Observator

la 22.07.2021, 15:53

România (în albastru) nu a strălucit în meciul cu Honduras
România (în albastru) nu a strălucit în meciul cu Honduras - Profimedia
  • Naţionala de fotbal a României a fost repartizată în Grupa B la Jocurile Olimpice de la Tokyo, alături de Honduras, Noua Zeelandă şi Coreea de Sud.

Min. 94 - Este final de meci. România se impune, cu 1-0, la capătul unui meci în care nu a strălucit. Diferenţa s-a făcut în anumite momente pe care echipa noastră le-a gestionat mai bine. Formaţia noastră se instalează pe primul loc al grupei, la egalitate cu Noua Zeelandă (1-0 cu Coreea de Sud), iar duminică jucăm împotriva Coreei de Sud, într-un meci care ne poate aduce, deja, calificarea în faza următoare a competiţiei.

Min. 86 - Sefer şutează frumos, din unghi, şi portarul advers reţine.

Min. 82 - Sîntean vede cartonaşul galben pentru un fault.

Min. 75 - Încă o schimbare în echipa României. Intră Ricardo Grigore în locul lui Raţiu, accidentat.

Pe acelaşi subiect

Min. 71 - Marco Dulca vede cartonaşul galben pentru un fault.

Min. 68 - Ganea îl lansează pe Sefer şi şutul acestuia este respins de portarul advers. În echipa României a intrat Sîntean în locul lui Ganea. De asemenea, a intrat şi Tudor Băluţă în locul lui Andrei Ciobanu.

Min. 65 - Fotbaliştii din Honduras au nou moment favorabil, Aioani fiind obligat să respingă un şut trimis de la distanţă.

Min. 57 - Schimbări în echipa celor din Honduras. Au intrat Palma şi Reyes şi au ieşit Rivas şi Rodriguez.

Min. 55 - Sefer intră în echipa României, în locul lui Valentin Gheorghe.

Min. 48 - Alvarez vede cartonaşul galben pentru un fault.

Min. 47 - La pauză a fost o schimbare şi în echipa României. Boboc a intrat în locul lui Florin Ştefan.

Min. 46 - După golul încasat, Guity, portarul celor din Honduras, a fost înlocuit la pauză cu Perello.

15.02 - Honduras a avut lovitura de start în repriza a doua.

Min. 45 - Este pauză în primul meci al României de la Jocurile Olimpice. Formaţia noastră conduce, cu 1-0, deşi nu a strălucit. Adversarii au fost mai periculoşi, ratând câteva ocazii importante.

Min. 45 GOOOOOOOLLL CIOBANU, GOOOOOOOOOLLL ROMÂNIA!!! Honduras - România 0-1. Andrei Ciobanu trimite un şut-centrare din corner, de pe stânga, un fundaş al adversarilor deviază balonul şi mingea intră în poarta lui Guity.

Min. 44 - Dobre vede cartonaşul galben pentru un fault.

Min. 42 - În sfârşit un moment bun pentru echipa României. Raţiu pătrunde pe dreapta, şutează din unghi şi mingea ocoleşte de puţin poarta adversă.

Min. 40 - Ocazie mare ratată de Honduras. Benguche profită de o eroare în defensiva noastră, îl depăşeşte pe Aioani, trimite spre poarta goală şi reuşim să respingem in extremis în corner.

Min. 26 - Oliva vede cartonaşul galben al meciului.

Min. 21 - România încearcă să-şi impună ritmul, dar nu găseşte drumul spre poarta adversă. Fotbaliştii din Honduras sunt mai periculoşi.

Min. 10 - Honduras ratează prima mare ocazie a meciului. Un şut din 18 metri este respins cu greu, cu piciorul, de Aioani.

14.00 - România a avut lovitura de start a meciului.

S-au anunţat echipele de start. Mirel Rădoi, antrenorul României, începe cu Aioani - Raţiu, Paşcanu, Ghiţă, Florin Ştefan - Dobre, Marius Marin, Dulca, Valentin Gheorghe - Andrei Ciobanu - George Ganea.

Miguel Falero, antrenorul Hondurasului, începe cu Guity - Oliva, Maldonado, Garcia, Decas - Rivas, Pineda, Alvarez, Rodriguez - Martinez, Benguche.

Partida dintre România şi Honduras reprezintă primul meci jucat de naţionala de fotbal a României la Jocurile Olimpice după o pauză de 57 de ani. Echipa României a mai fost prezentă la Jocurile Olimpice de la Paris, din 1924, la Jocurile Olimpice de la Helsinki, din 1952, şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 1964, adunând, în total, patru victorii, un egal, trei înfrângeri şi golaveraj 13-14.

Dacă la Paris, în 1924, şi la Helsinki, în 1952, am avut câte o înfrângere, la ediţia din 1964 ne-am bucurat de un real succes. România a câştigat patru dintre cele şase meciuri jucate, inclusiv un 3-1 cu Mexic şi un 3-0 cu Iugoslavia, şi a terminat competiţia pe un excelent loc 5, în faţa unor naţiuni precum Iugoslavia, Japonia, Brazilia sau Argentina.

Meciul dintre România şi Honduras se joacă la Kashima, pe stadionul cu acelaşi nume, o arenă cu peste 40.000 de locuri. Partida este arbitrată de uruguaianul Leodan Gonzalez, o delegare considerată controversată în condiţiile în care echipa statului Honduras este antrenată de un uruguaian, Miguel Falero.

Lot improvizat pentru Mirel Rădoi, antrenorul României

Naţionala de fotbal a României porneşte cu prima şansă în confruntarea cu echipa din Honduras, însă diferenţele dintre cote sunt mici în special din cauza lotului improvizat pe care îl are la dispoziţie selecţionerul României, Mirel Rădoi. Pentru că Jocurile Olimpice nu sunt prinse în calendarul FIFA, cluburile nu au putut fi obligate să dea drumul jucătorilor, astfel că Mirel Rădoi nu are la dispoziţie cel mai bun lot posibil ci doar fotbaliştii care au primit învoire din partea clubului.

În aceste condiţii, vedetele echipei României sunt Alexandru Paşcanu, de la Ponferradina, Andrei Ciobanu, de la Farul Constanţa, Marius Marin, de la Pisa, Alexandru Dobre, de la Dijon, Tudor Băluţă, de la Brighton, sau George Ganea, de la Farul Constanţa.

De partea cealaltă, Miguel Falero, antrenorul naţionalei statului Honduras, se bazează pe fotbalişti precum Rigoberto Rivas, de la Reggina, fost la Internazionale Milano, şi Juan Carlos Obregon şi Douglas Martinez, ambii proveniţi din campionatul Statelor Unite ale Americii. Naţionala statului Honduras este o obişnuită a Jocurilor Olimpice, calificându-se la cinci dintre ultimele şase ediţii. A ratat participarea la Jocurile Olimpice din 2004, dar la ultima ediţie, cea din 2016, din Brazilia, a obţinut un incredibil loc 4, după ce a bifat rezultate precum 3-2 cu Algeria, 1-1 cu Argentina sau 1-0 cu Coreea de Sud, pierzând la limită, 2-3, finala mică jucată împotriva Nigeriei.

Alături de România şi Honduras, din Grupa B de la Jocurile Olimpice de la Tokyo mai fac parte Noua Zeelandă şi Coreea de Sud, echipe care, în prima etapă, se înfruntă într-un meci care se joacă tot la Kashima, pe aceeaşi arenă, în deschiderea meciului dintre România şi Honduras.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Jocurile Olimpice de la Tokyo » România a debutat cu o victorie la Jocurile Olimpice de la Tokyo, impunându-se în partida cu Honduras