Antena Meniu Search
x

Video Proba-cheie în dosarul morţii Raisei ar fi fost ştearsă de pe telefon. Şoferiţa care a surprins accidentul poliţistului, explicaţii în dosar

Audiere-cheie în dosarul polițistului care a omorât o fetiță pe trecerea de pietoni în Bucureşti. La o lună de la tragedia în care Raisa, o copilă de 11 ani și-a pierdut viața, un martor important a fost chemat în această dimineaţă la audieri. Femeia care ar fi filmat accidentul din spate ar fi declarat însă că a şters înregistrarea.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 14.02.2022, 13:35

Raisa, o fetiţă de 11 ani, accidentată mortal de o maşină de poliţie
O şoferiţă ar fi filmat momentul în care un poliţist dă cu maşina peste Raisa, pe o trecere de pietoni

Femeia care a ajuns la locul accidentului Raisei imediat după impact şi ar fi filmat totul, pe de o parte cu o cameră de bord, dar şi cu telefonul mobil, a fost audiată azi de poliţişti.

Declaraţia femeii cum că a şters imaginile accidentului au stârnit o adevărată controversă. 

La finalul săptămânii trecute, femeia, care era căutată de Poliție, a mărturisit reporterilor Spynews că a distrus toate probele pe care le deținea.

Femeia a mai susținut că nu a vrut niciun moment să fie martor în dosar și nu înțelege de ce este căutată de poliție. 

Pe acelaşi subiect

De ce au fost şterse imaginile cu momentul impactului

Andre Rotaru, reporter Observator: Nici măcar anchetatorii nu au un răspuns foarte clar la întrebarea dacă mai există sau nu proba-cheie. Asta pentru că femeia le-ar fi spus, conform surselor noastre, că imaginile au fost şterse. Aceasta le-ar fi explicat că după accident camera de bord a fost folosită în continuare, iar imaginile nu au fost desărcate. Astfel, la un moment dat, când acel dispozitiv a rămas fără spaţiu de stocare, a scris pur şi simplu imagini noi peste imaginile cu impactul şi acestea ar fi fost pierdute.

Avocatul familiilor celor două fetiţe implicate în accident nu crede în această în această variantă şi chiar a declarat că se gândeşte să depună o plângere penală pentru mărturie mincinoasă pe numele femeii şi asta pentru că, susţine acesta, ar fi avut o conversaţie cu femeia la scurtă vreme după producerea accidentului, în care i-a spus că are imaginile şi că le va salva. Ştia aşadar că sunt probe importante în acest dosar, dar acum a declarat că ele nu mai există.

Poliţiştii încearcă în continuare să recupreze aceste imagini. Au ridicat cardul de stocare şi vor să le recupereze.

Martor-cheie nebănuit în cazul morţii Raisei

Expertiza maşinii poliţistului va dura două luni. Testele vor stabili cu ce viteză mergea poliţistul, când a realizat pericolul, dar şi în ce stare tehnică era maşina. Mai exact, dacă sistemul de direcţie şi frânele erau în stare bună. În paralel, familiile celor două victime fac propria anchetă. Au descoperit un martor de care anchetatorii habar n-aveau.

O şoferiţă care mergea în spatele autospecialei şi care a surprins accidentul pe camera de bord. "Imaginile ar urma să ne parvină şi nouă săptămâna aceasta, o să le prezentăm procurorului şi o să cerem inclusiv audierea ei", afirmă Adrian Cuculis.

Şi Marina, fata care a scăpat cu viaţă, a ajuns în faţa anchetatorilor"E bine şi vrea să ajute la aflarea adevărului, chiar susţine că vrea să fie audiată. Bine, nu chiar în termenii ăştia, că vrea să vorbească cu procurorul, să-i explice ce s-a întâmplat acolo", adaugă Adrian Cuculis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Justitie » Proba-cheie în dosarul morţii Raisei ar fi fost ştearsă de pe telefon. Şoferiţa care a surprins accidentul poliţistului, explicaţii în dosar