Antena Meniu Search
x

Video Probă-cheie în dosarul morţii Raisei: o şoferiţă din spatele maşinii de Poliţie a surprins accidentul cu camera de bord

Maşina poliţistului care a omorât-o pe Raisa pe trecerea de pietoni a ajuns pe mâna specialiştilor pentru expertiză tehnică. Între timp, familia fetiţei ucise a găsit un martor-cheie în dosar, de care nu ar fi ştiut nici procurorii. O şoferiţă a filmat totul pe camera de bord. Marina, fetiţa care a supravieţuit accidentului, vrea să discute cu anchetatorii pentru a-i face dreptate prietenei sale. Imagini care vă pot afecta emoţional.

de Redactia Observator

la 27.01.2022, 19:19

Vezi și

"Îţi aminteşti ce viteză aveai? Dacă ar fi să dai timpul înapoi, ce ţi-ai reproşa, că te uitai în telefon?" Sunt multe întrebări şi incertitudini în acest caz. Un specialist va încerca să lămurească o parte din ele. Maşina de poliţie a fost dusă la brigada rutieră pentru expertiza tehnică. Şi agentul care a provocat accidentul a ajuns din nou în faţa anchetatorilor. 

Expertiza maşinii polițistului, la sediul RAR

"Maşina de poliţie care a fost implicată în accident este aici, la Brigada Rutieră în spate, şi urmează să fie luată cam într-o săptămână, o saptămână jumătate. O să fie ridicată pe rampă, dusă în sediul RAR, acolo se vor face teste şi, eventual, inclusiv la faţa locului - sigur, nu cu aceeaşi maşină, că nu mai este funcţională, evident. Se va face o reconstituire de fapt a accidentului", spune Adrian Cuculis, avocat.

Martor-cheie nebănuit în cazul morţii Raisei

Pe acelaşi subiect

Expertiza va dura două luni. Testele vor stabili cu ce viteză mergea poliţistul, când a realizat pericolul, dar şi în ce stare tehnică era maşina. Mai exact, dacă sistemul de direcţie şi frânele erau în stare bună. În paralel, familiile celor două victime fac propria anchetă. Au descoperit un martor de care anchetatorii habar n-aveau. O şoferiţă care mergea în spatele autospecialei şi care a surprins accidentul pe camera de bord. "Imaginile ar urma să ne parvină şi nouă săptămâna aceasta, o să le prezentăm procurorului şi o să cerem inclusiv audierea ei", afirmă Adrian Cuculis.

Fata care a scăpat cu viaţă ar putea fi audiată 

Şi Marina, fata care a scăpat cu viaţă, ar putea ajunge în faţa anchetatorilor. "E bine şi vrea să ajute la aflarea adevărului, chiar susţine că vrea să fie audiată. Bine, nu chiar în termenii ăştia, că vrea să vorbească cu procurorul, să-i explice ce s-a întâmplat acolo", adaugă Adrian Cuculis.

Familia Raisei cere testarea poligraf

Avocaţii celor două familii vor ca poliţistul să fie supus şi unui test poligraf. Colegul care ar fi încercat să-l protejeze pe poliţist de furia oamenilor, ajutându-l să-şi schimbe hainele cu unele civile, ar putea fi chemat pentru explicaţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Evenimente » Probă-cheie în dosarul morţii Raisei: o şoferiţă din spatele maşinii de Poliţie a surprins accidentul cu camera de bord