Antena Meniu Search
x

9 copii au rămas orfani: O mamă nevaccinată a murit de Covid, la scurt timp după o cezariană de urgenţă, în UK

O femeie însărcinată, nevaccinată împotriva Covid-19, a murit răpusă de virus. Medicii au reuşit înainte să îi salveze bebeluşul printr-o operaţie de cezariană de urgenţă, dar nu a mai apucat să-şi întâlnească bebeluşul. În total 9 copilaşi au rămas fără mamă.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 06.10.2021, 15:30

Femeie însărcinată, pe patul de spital
O mamă nevaccinată a murit de Covid, la scurt timp după o cezariană de urgenţă, în UK - Shutterstock

Jennifer Rosebluff-Thomas, din Edmonton, Canada, era însărcinată în 29 de săptămâni când s-a infectat cu varianta Delta a virusului, în august. A adus pe lume cel de-al nouălea bebeluş printr-o operaţie de cezariană de urgenţă, lucru care îi permitea să fie în acelaşi timp conectată la aparatul de oxigen, pentru a putea lupta împotriva Covid-19. Nu s-a mai trezit niciodată însă şi nu a apucat să-şi întâlnească bebeluşul.

Mama, care avea alţi opt copii, a fost internată la spitalul Royal Alexandra pentru a primi tratament împotriva virusului, însă starea ei de sănătate s-a agravat în foarte scurt timp şi nu a mai putut fi salvată.

Familia este convinsă că nevaccinarea i-a redus şansele la supravieţuire

Sora ei, Carol Charles, a spus că în momentul în care a fost transferată în secţia de COVID, mama se temea de ce era mai rău. Atunci a vorbit pentru ultima dată cu ea printr-un apel video.

Pe acelaşi subiect

„Mi-a spus: «soră, eu o să mor. Mă duc la ATI». În ultima discuţie pe care am avut-o cu ea i-am spus doar «nu-ţi face griji, voi fi acolo pentru tine, nu-ţi face griji». Ea plângea, pot spune că era foarte speriată”, a povestit Carol, potrivit Mirror.

La scurt timp aceasta a fost contactată de cadrele medicale pentru a-i spune că îi vor face femeii o cezariană de urgenţă pentru a o ţine în continuare conectată la oxigen. Nu şi-a revenit niciodată şi nu a avut şansa să-şi vadă noua fiică. A fost declarată în data de 3 septembrie.

Sora ei este convinsă că nevaccinarea i-a redus şansele la supravieţuire, în ciuda faptului că a îndemnat-o să-şi facă dozele: „Trist este că sora mea nu era vaccinată. Am discutat despre treaba asta în primăvară, când vaccinările au devenit disponibile, mai ales pentru că familia ei e numeroasă, iar copiii, care sunt şcolari, au fost nevoiţi să rămână acasă. I-am spus: «trebuie să te vaccinezi»”.

Dr Stephanie Cooper, obstetrician la Centrul Medical Foothills din Calgary, a evidențiat riscul mai mare pentru femeile însărcinate nevaccinate de a se îmbolnăvi grav de Covid. Ea a declarat că peste 20 de femei însărcinate cu Covid în stare critică au fost spitalizate în Alberta în august și septembrie și nu toate erau vaccinate. Dr. Cooper a menţionat că, în mod normal, interesul principal este să mențină copilul în interiorul mamei cât mai mult posibil, dar uneori este necesar să îndepărteze fătul pentru a salva fie copilul, fie mama. Acest lucru este inclus chiar şi atunci când mama este atât de bolnavă de Covid încât trebuie să fie conectată la aparatele pentru oxigen.

O pagină GoFundMe a fost înfiinţată pentru a sprijini copiii lui Jennifer: „Tot ce voia să facă era să se vindece, astfel încât să poată merge acasă la copiii ei, dar, din păcate, nu şi-a revenit. Jennifer era o persoană frumoasă, cu un suflet frumos. Îşi iubea enorm copiii şi a făcut tot posibilul pentru a le oferi totul şi mai mult”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » 9 copii au rămas orfani: O mamă nevaccinată a murit de Covid, la scurt timp după o cezariană de urgenţă, în UK