Antena Meniu Search
x

Video Tânără de 18 ani, lăsată să aştepte să intre în travaliu până i-a murit copilul în pântece, la Buzău. Rudele gravidei acuză medicii că nu au băgat-o în seamă

Sarcină fără probleme, bebeluş mort. Este tragedia unei tinere care ar fi trebuit să nască la Maternitatea Buzău. Rudele gravidei îi acuză pe medici că, timp de două zile, nu au băgat-o în seamă, iar inima copilului a încetat să mai bată. Disperată, familia ne-a scris pe Fii Observator să ceară ajutor.

de Redactia Observator

la 23.09.2021, 22:24

Vezi și

Era un copil aşteptat cu multă dragoste. Primul pentru o tânără de 18 ani. Azi-dimineaţă, gravida a primit vestea că băieţelul, pe care visa să-l ţină în braţe dintr-o clipă în alta, i-a murit în pântece. Rudele nu înţeleg cum a fost posibil aşa ceva. Mai ales că tânăra fusese urmărită de un ginecolog din maternitate, iar toate controalele au fost făcute la timp.

Constantin Mihai, tatăl gravidei: Lipsă de interes. Doar atât. Şi fata avea bani în buzunar. Putea să-i ceară.

Tânăra depăşise cu două săptămâni termenul în care ar fi trebuit să nască. La nouă luni de sarcină, ginecologul care a monitorizat-o a decis că nu este încă momentul şi că trebuie să mai aştepte.

Filmul tragediei de la Maternitatea din Buzău

Pe acelaşi subiect

În urmă cu două zile, au început durerile, iar familia gravidei a chemat salvarea. Tânăra a fost văzută de medicul de gardă al maternităţii.

Florica Nan, mama gravidei: A zis că poate să nască normal şi a lăsat-o într-un salon în pat şi-a zis să aştepte să intre în travaliu.

Aseară, i s-a rupt apa. Tânăra i-a povestit mamei ei la telefon că o doare foarte tare burta, dar copilul mişcă.

Florica Nan, mama gravidei: Zic: "Mamă, cheamă asistenta!". A venit o doamnă asistentă, aşa a zis şi i-a zis că o să naşti, până mâine dimineaţă o să naşti. Ca dimineaţă m-a sunat fata, plângea şi zbiera în salon că a venit şi i-a spus că a murit copilul în ea.

Ce explicaţie au dat medicii pentru moartea bebeluşului

Explicaţia medicului de gardă li se pare absurdă rudelor.   

Liviu Coclea – cumnatul gravidei: După nouă luni şi două săptămâni, aparent s-a mişcat el în interior şi s-a strangulat. Eu nu cred aşa ceva.

Florica Nan, mama gravidei: De ce n-a cezariat-o domnul doctor ieri, când a fost în spital? Că nu era sigur dacă avem bani sau nu, pentru asta?

Medicul de gardă nu a putut fi contactat pentru a răspunde acuzaţiilor. Conducerea spitalului a început însă o anchetă. 

Adriana Bunilă, purtător de cuvânt SJU Buzău: Pacienta va fi consiliată de către consilierul spitalului, iar cauza decesului va fi dată de necropsia nou-născutului care va avea loc peste câteva zile. Pacienta a fost monitorizată în permanenţă, atât ea cât şi fătul.

Familia este hotărâtă să depună plângere la Poliţie, dar şi la Colegiul Medicilor.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Fii Observator » Tânără de 18 ani, lăsată să aştepte să intre în travaliu până i-a murit copilul în pântece, la Buzău. Rudele gravidei acuză medicii că nu au băgat-o în seamă