Antena Meniu Search
x

"A murit în brațele mele". Mărturiile unui afgan care a încercat să salveze o fetiță, în urma atentatului de la Kabul

Cel puțin 90 de persoane au murit în urma atentatelor sinucigașe cu bombă, care au avut loc în apropierea intrărilor principale ale aeroportului internațional din Kabul. Un bărbat surprins în atac a încercat să salveze o fetiță, însă aceasta a murit în brațele lui.

de Redactia Observator

la 27.08.2021, 10:51

"A murit în brațele mele". Mărturiile unui afgan care a încercat să salveze o fetiță, în urma atentatului de la Kabul
"A murit în brațele mele". Mărturiile unui afgan care a încercat să salveze o fetiță, în urma atentatului de la Kabul - Profimedia Images / Imagine ilustrativă

Bărbatul, care este traducător afgan, încerca să se salveze din iadul din Afganistan. Autoritățile i-au spus, însă, să mai aștepte o oră până să revină la poarta de îmbarcare. Când s-a întors la mașină, a avut loc prima explozie în apropierea uneia dintre principalele căi de acces în aeroport. La puțin timp după  avut loc și a doua deflagrație. 

„Foarte multe persoane au fost rănite. Oamenii zăceau pe pământ”, a declarat afganul pentru CBS. Bărbatul povestește că în acele momente, printre răniți, a observat o fetiță. A luat-o în brațe și a dus-o la mașină, încercând să o transporte cât mai repede la spital. „Traficul era aglomerat. Am dus-o la spital, dar a murit în brațele mele. Am încercat... Am făcut tot posibilul să o salvez. Tot ce se întâmplă acum este sfâșietor".

Preşedintele american Joe Biden a promis să se răzbune pe atacatori, spunând că „îi vom vâna şi îi vom pedepsi”.

Toate forţele străine în Afganistan au ca obiectiv evacuarea cetăţenilor şi personalului ambasadelor până pe 30 august, a declarat un diplomat NATO. Alerta privind alte atacuri teroriste este menţinută.

În ţară se află încă 1.500 de cetăţeni americani, în jur de 400 de britanici şi 200 de germani, după cum a fost estimat. 

Mai multe state au transmis, înaintea atacului, alerte cu privire la o ameninţare deosebită de atac terorist pe aeroportul din Kabul şi şi-au avertizat cetăţenii să nu meargă acolo decât dacă sunt notificaţi pentru plecare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » "A murit în brațele mele". Mărturiile unui afgan care a încercat să salveze o fetiță, în urma atentatului de la Kabul