Antena Meniu Search
x

Talibanii spun că nu au înregistrat victime în atentatele sinucigaşe din Kabul: "Au avut loc în zona controlată de americani"

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, contrazice informaţiile potrivit cărora gruparea ar fi înregistrat pierderi de vieţi în atacul de joi seară de la Kabul, scrie BBC, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 27.08.2021, 09:58

Talibanii spun că nu au înregistrat victime în atentatele sinucigaşe din Kabul: "Au avut loc în zona controlată de americani"
- Profimedia

Zabihullah Mujahid a declarat pentru serviciul Pashto al BBC: „Noi (talibanii) nu am avut victime. Incidentul a avut loc într-o zonă care este controlată de forţele Statelor Unite”. Această afirmaţie contrazice informaţiile publicate cu puţin timp în urmă de agenţia de presă Reuters, potrivit cărora 28 de talibani au fost ucişi în cele două explozii din afara aeroportului din Kabul revendicate de o organizaţia Stat Islamic.

Reuters cita un oficial taliban. „Am pierdut mai mulţi oameni decât americanii”, a spus oficialul care a refuzat să fie numit. În ciuda acestui atac, el a spus că nu este nevoie ca SUA să extindă termenul limită pentru evacuare, 31 august. Cel puţin 13 soldaţi americani au murit şi alţi 90 de oameni în cele două explozii, potrivit BBC. Mai mult de 150 de oameni au fost răniţi. Evacuarea civililor a fost accelerată, a comentat un oficial american pentru Reuters, care a adăugat că zborurile continuă să plece regulat.

Preşedintele Joe Biden a promis că îi va vâna pe cei responsabili de atacuri

Preşedintele american Joe Biden a promis să se răzbune pe atacatori, spunând că „îi vom vâna şi îi vom pedepsi”. Toate forţele străine în Afganistan au ca obiectiv evacuarea cetăţenilor şi personalului ambasadelor până pe 30 august, a declarat un diplomat NATO. Alerta privind alte atacuri teroriste este menţinută.

În ţară se află încă 1.500 de cetăţeni americani, în jur de 400 de britanici şi 200 de germani, după cum a fost estimat. Nu este clar dacă în Afganistan se mai află cetăţeni francezi, însă Franţa a anunţat că va încheia operaţiunea vineri seară.

Aeroportul internaţional din Kabul este singurul deschis din ţară. Mai multe state au transmis, înaintea atacului, alerte cu privire la o ameninţare deosebită de atac terorist pe aeroportul din Kabul şi şi-au avertizat cetăţenii să nu meargă acolo decât dacă sunt notificaţi pentru plecare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Talibanii spun că nu au înregistrat victime în atentatele sinucigaşe din Kabul: "Au avut loc în zona controlată de americani"