Antena Meniu Search
x

"Avem multe victime de plâns". Asasin la vârsta adolescenţei. Un băiat de 15 ani a omorât cinci oameni, după ce a deschis focul la întâmplare, în SUA

Un băiat de 15 ani este suspectat că ar fi provocat uciderea mai multor oameni, în timpul unor împușcături în masă, în Carolina de Nord. Adolescentul a început masacrul prin împușcarea unei rude din casă, apoi a ucis alte patru persoane, declară poliția. S-a deschis o anchetă în acest caz iar tânărul va fi judecat drept adult pentru comiterea faptei.

de Redactia Observator

la 15.10.2022, 12:23

Un băiat de 15 ani a omorât cinci oameni, după ce a deschis focul la întâmplare, în SUA
Un băiat de 15 ani a omorât cinci oameni, după ce a deschis focul la întâmplare, în SUA - Twitter

Cinci persoane, inclusiv un ofițer de poliție aflat în timpul liber, au fost ucise, iar alte două au fost rănite în atacul din Raleigh. Suspectul de 15 ani se află în stare critică la spital, dar nu este clar cum a fost rănit. O statistică privind violența prin folosirea armelor arată că au avut loc 533 de împușcături în masă în SUA, doar în acest an, scrie BBC.

Un baiat in varsta de 15 ani suspect pentru ca a impscat mai multe persoane

Atacul a avut loc joi și s-a desfășurat într-un cartier rezidențial de lângă Neuse River Greenway, un traseu popular la periferia oraşului. Motivul suspectului, al cărui nume nu a fost făcut incă public, nu a fost stabilit, a transmis poliția.

După ce a împușcat o rudă acasă, băiatul a ieșit în stradă și a împușcat alte două femei în cartier, a declarat vineri dimineață șefa poliției din Raleigh, Estella Patterson. Apoi, suspectul ar fi fugit spre râul din apropiere, acolo unde l-a împușcat pe polițistul Gabriel Torres, în vârstă de 29 de ani, care se îndrepta spre locul de muncă. Odată ajuns pe traseu, atacatorul a mai ucis alte două persoane și a rănit alte două, a spus șeful poliției.

Pe acelaşi subiect

O școală primară din apropiere a fost închisă și două centre comunitare au fost evacuate preventiv. Cele două victime rănite au inclus un alt ofițer de poliție, Casey Clark, în vârstă de 33 de ani, care a fost externat de la spital, și o femeie în vârstă de 59 de ani, care se află într-o stare critică. Alături de ofițerul Torres, victimele decedate au fost identificate de oficiali ca fiind Nicole Connors, 53 de ani, Susan Karnatz, 49 de ani, Mary Marshall, 34 de ani și James Thompson, 16 ani.

Peste 34.000 de oameni au murit împuşcaţi în SUA, în anul 2022, dintre care mai mult de jumătate din cauza sinuciderii, potrivit site-ului web Gun Violence Archive.

„Trebuie să oprim această violență fără minte în America”, a declarat guvernatorul Carolinei de Nord Roy Cooper, un democrat, după atac. Trebuie să abordăm violența cu armele. Avem multe de făcut și în seara asta avem multe victime de plâns”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Mapamond » "Avem multe victime de plâns". Asasin la vârsta adolescenţei. Un băiat de 15 ani a omorât cinci oameni, după ce a deschis focul la întâmplare, în SUA