Antena Meniu Search
x

Video Un interlop din Timişoara s-a predat italienilor: "Singura mea greşeală e că sunt născut în România". E acuzat că a plătit un asasin pentru a lichida un alt interlop român

Alin Ciprian Huc a ales să se predea autorităţilor italiene pentru a fi judecat în Italia, nu în România. Huc, zis "Oiţă", a fost pentru o perioadă cel mai căutat interlop din Timişoara. Acesta este acuzat că a comandat ucidera unui alt interlop, Jean Crihan, în Italia.

de Cornelia Crîşmaru

la 29.07.2022, 11:03

Vezi și

Huc a fost arestat în Spania, în luna martie, dar a fost eliberat după 3 luni. Într-un interviu acordat coresponentului Observator, Cornelia Crîşmaru, Huc spune că a ales să se predea în Italia pentru a evita un proces în România. Huc afirmă că este nevinovat, dar nu are încredere că sistemul de justiţie românesc l-ar fi putut ajuta să demonstreze aceste lucru.

Alin Ciprian Huc, în dialog cu Cornelia Crîşmaru - corespondent Observator:

  • Reporter: De ce aţi decis să vă predaţi?
  • Alin Ciprian Huc: Deoarece nu am încredere în justiţia din România, în special în doamna procuroare care a anchetat acest caz. Aici s-a întâmplat fapta, în Italia, aici am domiciliul, dacă am greşit cu ceva prefer să plătesc aici. Nu am de ce să plătesc în România pentru că faţă de statul român nu am greşit cu nimic. Singura mea greşeală e că sunt născut în România, asta e singura mea greşeală.
  • Reporter: În presa din România au apărut articole conform cărora în România aţi avut parte de un tratament preferenţial. De ce aţi ales Italia?
  • Alin Ciprian Huc: Sunt nişte erori, nişte discuţii fără sens. Nu, n-am avut niciun tratament preferenţial. Am fost în arest şi mi s-a adus un televizor. Şi vezi, Doamne, că am fost ajutat că mi s-a adus un televizor, dar toate persoanele din arest au televizoare. Şi acolo unii poliţişti "se mănâncă" între ei şi au profitat de chestia asta, şi-au reglat treburile între ei.
  • Reporter: De ce aţi decis să vă predaţi astăzi?
  • Alin Ciprian Huc: Fiindcă sunt nevinovat şi trebuie să înfrunt această situaţie într-o ţară cu o justiţie corectă ca să elucidez acest mister. Să se termine cu toate ştirile pe surse, cu toate măgăriile şi defăimarea mea. Dacă eram vinovat, eram în America de Sud, în Maroc, eram în Dubai, conform ştirilor pe surse. Nu am de ce să stau ascuns atât timp cât, într-un fel sau altul, pot să elucidez această problemă.

De ce este acuzat Alin Ciprian Huc

Potrivit procurorilor DIICOT, Alin Ciprian Huc era liderul unui grup infracţional care acţiona în Italia. La ordinul său a fost pus la cale un plan de a-l asasina pe Jean Crihan, un alt interlop din Timişoara, pe motiv că acesta refuzase să investească un milion de euro într-o afacere de trafic de cocaină. ”În cadrul grupului infracțional organizat, alcătuit din patru inculpaţi care au acţionat pe teritoriul Italiei, fiecare dintre membri au avut sarcini precise și au acționat în mod coordonat și premeditat în vederea suprimării vieții persoanei vătămate”, se arată în comunicatul DIICOT.

Asasinul plătit de Alin Ciprian Huc urma să primească o maşină de lux după ce îl asasina pe Jean Crihan. Crihan a fost împuşcat de patru ori în piept, dar a supravieţuit atacului. Nicolae Aivănoaei, asasinul tocmit de Huc, a fost arestat în 2021. După ce şi-a revenit, Jean Crihan a colaborat cu poliţia şi a pus la dispoziţia anchetatorilor datele de care dispunea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Un interlop din Timişoara s-a predat italienilor: "Singura mea greşeală e că sunt născut în România". E acuzat că a plătit un asasin pentru a lichida un alt interlop român