Antena Meniu Search
x

Un avocat celebru din SUA, acuzat că şi-a ucis soţia şi unul dintre fii. Momentul în care s-a dat de gol: a angajat un asasin să-l ucidă şi pe el

Un avocat celebru din Statele Unite a fost acuzat de uciderea soţiei şi a unuia dintre fii. Avocatul din Carolina de Sud a angajat apoi un asasin pentru a-l ucide chiar pe el pentru că celălalt fiu rămas în viaţă să încasează asigurarea de viaţă, notează NBC.

de Redactia Observator

la 15.07.2022, 15:35

Un avocat celebru din SUA, acuzat că şi-a ucis soţia şi unul dintre fii. Momentul în care s-a dat de gol: a angajat un asasin să-l ucidă şi pe el
- Profimedia

Un caz absolut şocant le-a dat mari bătăi de cap poliţiştilor din Carlna de Sud. Alex Murdaugh, un avocat de top care provine dintr-o familie cu o puternică influenţă în sistemul judiciar american, a anunţat poliţia că soţia sa Margaret, în vârstă de 52 de ani, şi Paul, fiul cel mic în vârstă de 22 de ani, au fost împuşcaţi. Crima a avut loc în iunie 2021. Poliţia a deschis imediat o anchetă, dar oamenii legii nu reuşeau să găsească niciun incidiu care i-ar putea duce către faptaş.

Avocatul, acuzat şi de fraudă fiscală

Peste câteva luni, în septembrie, acelaşi Alex Murdaugh a sunat din nou la poliţie pentru a anunţa că el a fost împuşcat în timp ce îşi schimba roata la maşina. Cazul a ridicat numeroase suspiciuni anchetatorilor, mai ales că între precedenta şi noua anchetă deschisă se petrecuseră o serie de evenimente ciudate. În primul rând, tatăl lui Murdaugh a decedat. Apoi, Murdaugh şi-a dat demisia din firma de avocatura unde lucra motivând că dramele din familie l-au copleşit. Colegii săi au susţinut însă că acesta şi-a dat demisia după ce s-ar fi aflat că Murdaugh sustrăgea ilegal fonduri din firmă.

Poliţiştii au pus cap la cap tot acest puzzle şi au ajuns la concluzia că Murdaugh şi-ar fi omorât soţia şi fiul, apoi a angajat un asasin să-l ucidă pentru ca fiul său cel mare să încaseze poliţa de asigurare în valoare de 10 milioane de dolari. Asigurarea de viaţă avea o clauză care prevedea ca în caz de suicid, membrii familiei nu pot încasa banii. Avocatul a recunoscut în faţa anchetatorilor că era sub influenţa drogurilor atunci când a angajat pe cineva să-l ucidă.

Avocatul a fost acuzat şi de fraudă fiscală, fals în acte, spălare de bani, fals informatic şi infracţiuni informatice. Ancheta a scos la iveală că Murdaugh ar fi obţinut prin aceste mijloace aproximativ 8,5 milioane de dolari, printre cei păgubiţi aflându-se chiar prieteni apropiaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » Un avocat celebru din SUA, acuzat că şi-a ucis soţia şi unul dintre fii. Momentul în care s-a dat de gol: a angajat un asasin să-l ucidă şi pe el