Antena Meniu Search
x

Credea că tuşeşte de la Covid, dar avea cancer pulmonar. Un tânăr chitarist s-a stins la doar 35 de ani, în Țara Galilor, lăsând în urmă patru copii

Primele simptome, frica de pandemie, apoi diagnosticul crunt. Este povestea unui tată de patru copii care credea că tușește din cauza Covid-19, dar care s-a stins fulgerător la doar 35 de ani, în urma unei lupte scurte și istovitoare cu cancerul pulmonar.  

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 08.11.2021, 12:32

Tânărul chitarist Daniel Miur, originar din Anglesey, Țara Galilor, a murit acasă, pe 12 octombrie, la doar câteva luni după ce fusese diagnosticat cu cancer pulmonar. La trei săptămâni după ce și-a pierdut "sufletul pereche", soția lui Daniel, Nerys, a vorbit despre durerea ei, în speranța că va ajuta la creșterea gradului de conștientizare în rândul oamenilor. 

"Cancerul pulmonar nu trebuie să fie o condamnare la moarte dacă este diagnosticat din timp", a declarat Nerys, potrvit Daily Post.

Au crezut că este Covid 

"Soțul meu nu a fumat și nu ne-am gândit niciodată că va fi ceva grav. Pneumologul lui Daniel a fost și el devastat și șocat: în cei 25 de ani de muncă nu a întâlnit niciodată pe cineva atât de tânăr, cu o formă atât de agresivă de cancer", își continuă tânăra mamă poveste.

Pe acelaşi subiect

Facebook

Nerys spune boala putea fi depistată mai devreme și i-a îndemnat pe alții să învețe cum să detecteze simptomele: "Lumea crede că acest cancer pulmonar îi afectează doar pe fumători sau pe bătrâni. Sunt tristă, pentru că am crezut că cel mai înfricoșător lucru ar putea fi Covid".

Primele simptome, în noiembrie 2020

Daniel a început să dezvolte primele simptome de tuse în noiembrie 2020 și amândoi au crezut că ar putea fi din cauza stresului profesional. Pe măsură ce situația s-a înrăutățit, s-au temut că ar putea fi Covid, dar nu și-au imaginat niciodată că este de fapt cancer.

Facebook

Ulterior, bărbatul a început aibă dureri de spate și a mers la un medic de familie. După o serie de analize, au aflat diagnosticul: cancer pulmonar stadiul patru.

Chimio și radioterapie

Cancerul pulmonar se extinsese deja la pelvis și coloana vertebrală, dar cuplul era încrezător pentru că Daniel "avea vârsta de partea lui""Este cel mai curajos bărbat pe care l-am întâlnit vreodată", spune tânăra. Cu toate acestea, după cure istovitoare de chimioterapie și radioterapie, tânărului i s-a spus că nu mai este nimic de făcut.

Daniel s-a stins din viață la 35 de ani, lăsând în urmă fiicele Ava, 12 ani, Izzy, 10 ani, dintr-o primă relație, și fiul de șase ani, Elijah, născut din relația cu Nerys. El a fost și tatăl vitreg al fiului lui Nerys, Nathaniel, pe care l-a "tratat ca și cum ar fi fost al lui"

"Înainte să se ducă, i-am promis că voi avea grijă de toți copiii. Îi era frică de moarte și nu vorbea despre asta", a mai mărturisit soția lui Daniel.

Tânărul era bucătar, era pasionat de muzică și era chitarist într-o trupă numită The Submission.

Facebook

În lunile dinaintea morții, a cântat cu trupa sa, strângând aproape 4.000 de lire sterline pentru Cercetarea Cancerului și secția Alaw din Ysbyty Gwynedd, unde a și primit tratament.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Mapamond » Credea că tuşeşte de la Covid, dar avea cancer pulmonar. Un tânăr chitarist s-a stins la doar 35 de ani, în Țara Galilor, lăsând în urmă patru copii