Antena Meniu Search
x

Crimă rezolvată după mai bine de 34 de ani, cu ajutorul ADN-ului dintr-o scrisoare, în SUA: Ucigașul era deja mort de patru ani

Anna Kane, în vârstă de 26 de ani, a fost găsită moartă prin strangulare în octombrie 1988 în Pennsylvania. Cu testele ADN dintr-o scrisoare trimisă la un ziar local a fost identificat în cele din urmă pe ucigașul ei ca fiind Scott Grim, care a murit în 2018, potrivit Sky News, citat de Mediafax.

de Redactia Observator

la 23.08.2022, 15:02

Cazul nerezolvat al uciderii unei mame în 1988 a fost în sfârșit rezolvat datorită probelor ADN găsite pe o scrisoare înfiorătoare trimisă unui ziar local în urmă cu zeci de ani, cu detalii intime despre crimă. Anna Kane avea 26 de ani când a fost moartă prin strangulare, iar corpul ei a fost găsit pe 23 octombrie 1988, de-a lungul unei poteci din Perry Township, în statul Pennsylvania.

Crimă rezolvată după mai bine de 34 de ani

La aproape 35 de ani de la moartea ei, ucigașul ei a fost identificat cu ajutorul unei tehnologii revoluționare de genealogie ADN, a declarat un oficial local. Este vorba de Scott Grim. După crima din 1988, au fost colectate probe ADN de pe hainele lui Kane. A apărut un profil ADN masculin nedeterminat, dar nu s-a găsit nicio potrivire.

În 1990, ziarul Reading Eagle a publicat un articol pe prima pagină despre uciderea lui Kane, cerând ajutor cu informații în acest caz. În februarie 1990, ziarul a primit o scrisoare anonimă semnată de un „cetățean îngrijorat”, care conținea „numeroase detalii intime” despre crimă, a declarat Daniel Womer, polițist al poliției de stat.

Pe acelaşi subiect

„Acest lucru i-a determinat pe anchetatori să creadă că cel care a scris scrisoarea a comis omorul”, a spus el. Plicul sigilat cu salivă în care fusese trimisă scrisoarea a fost testat pentru ADN, iar acesta corespundea profilului ADN găsit pe hainele lui Kane.

În acest an, testele genealogice genetice din acel profil ADN au fost finalizate de Parabon NanoLabs din Virginia, un laborator care a ajutat la rezolvarea unei serii de cazuri nerezolvate. Rezultatele au determinat că un posibil suspect este Scott Grim. Acesta a murit în 2018 din cauze naturale, la vârsta de 58. Ar fi avut 26 de ani la momentul uciderii lui Kane.

Poliția a obținut apoi o mostră directă de ADN a lui Grim pentru propriile teste și aceasta s-a potrivit cu profilul ADN de pe plicul scrisorii și cu profilul găsit pe hainele lui Kane. Oficialii nu au dat detalii despre modul în care au obținut această mostră.

„Am reușit să luăm proba directă de la Scott Grim. Am cerut laboratorului nostru din cadrul Poliției de stat din Pennsylvania să facă o comparație directă cu ADN-ul din scrisoarea din 1990, precum și cu probele originale de pe hainele victimei, toate acestea au arătat același contribuabil, fiind Scott Grim - profilul său ADN se afla pe toate aceste obiecte”, a declarat Womer.

Poliția a lăudat munca depusă de anchetatorii inițiali în acest caz, spunând că strângerea de probe de către aceștia a fost esențială pentru rezolvarea cazului, acum că tehnologia ADN a evoluat. Poliția a declarat că Grim nu apare în Sistemul combinat de indexare ADN al FBI, care a fost lansat în 1998. Ei au descoperit că Grim, care era din zona Hamburg, fusese arestat în 2002 în comitatul Berks într-un caz de hărțuire în care ar fi trimis scrisori de intimidare fostului său partener de afaceri.

Oficialii au declarat că o investigație continuă în ceea ce privește istoria și trecutul lui Grim, inclusiv relația exactă cu Kane. Poliția a declarat că până acum, în interviurile cu persoane care l-au cunoscut pe Grim, acestea nu au dezvăluit nicio relație între cei doi.

„Asta nu înseamnă că nu a existat vreo legătură”, a declarat Womer. El a recunoscut că a fost raportat anterior că Kane lucra ca prostituată și este posibil ca Grim să fi fost un client. The Reading Eagle a descris-o pe Kane ca fiind mamă a trei copii. Ea a locuit în Reading, dar s-a mutat în zona Birdsboro cu puțin timp înainte de a fi ucisă, au declarat oficialii. Poliția statală din Pennsylvania și procurorul districtual al comitatului Berks, John Adams, au lăudat autoritățile pentru munca lor sârguincioasă în acest caz.

„Știu că, în anumite privințe, faptul că este decedat, nu va face niciodată față justiției, așa cum am fi sperat cu toții pentru această crimă”, a declarat el. „Dar am rezolvat-o. Am dat o oarecare încheiere familiei”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Crimă rezolvată după mai bine de 34 de ani, cu ajutorul ADN-ului dintr-o scrisoare, în SUA: Ucigașul era deja mort de patru ani