Antena Meniu Search
x

Galerie foto „Doamne ce durere. N-a apucat nici să o ţină în braţe" O tânără de 22 de ani a adus pe lume o fetiţă înainte să moară de Covid, în Texas

O tânără de 22 de ani a murit în urma unor complicaţii legate de Covid-19 la doar câteva săptămâni după ce şi-a născut fetiţa prin cezariană de urgenţă. În mod tragic, mama nu a apucat niciodată să-şi ţină fetiţa în braţe.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 15.12.2021, 10:40

Aimee 'Jaqueline' Ayala din El Paso, Texas era însărcinată în opt luni când a fost testată pozitiv pentru Covid-19, pe 7 noiembrie. La doar câteva zile a avut nevoie de spitalizare, starea ei de sănătate deteriorându-se rapid.

Deşi a reuşit să nască în siguranţă pe 13 noiembrie, Jaqueline a continuat să se simtă din ce în ce mai rău. În ciuda eforturilor depuse de medici, mama a încetat din viaţă pe 30 noiembrie. Din cauza stării ei, nu a apucat să-şi vadă copila, pe Addison Mariand Morales, decât pentru câteva clipe, imediat după naştere. Nu a putut să o ţină în braţe, să-i vorbească, să-i spună cât de mult o iubeşte şi cât de mult şi-a dorit-o.

Tânăra se temea că nu va apuca să-şi ţină fiica în braţe

În singurele zile în care se simţea mai bine, femeia postase pe Facebook un mesaj despre „depresia şi disperarea” de a fi ţinută departe de copilul ei, mai ales că devenise mamă pentru prima dată. În ciuda speranţelor că totul va fi bine, pe 28 noiembrie a fost intubată.

Pe acelaşi subiect

„Pe măsură ce treceau zilele, starea ei era din ce în ce mai rea, apoi a intrat în stop cardio-respirator. Nu mai putea să respire. Inima i se oprise”, a declarat sora ei, Kimberly Ayala, potrivit Daily Mail.

Pentru 15 minute inima i-a stat în loc. Deşi a fost resuscitată, a fost declarată în moarte cerebrală şi a murit pe 30 noiembrie. Nu este clar dacă Jaqueline a fost sau nu vaccinată împotriva COVID-19.

„Știind că nu a apucat să o țină niciodată în brațe, asta a fost partea cea mai rea. Ea a iubit-o atât de mult, știm că a iubit-o pentru că și-a dat viața pentru ea”, a adăugat Kimberly.

Familia este zdruncinată în urma imensei pierderi

Pe o pagină de strângere de fonduri, sora ei a lăudat rezistenţa de care a dat dovadă Jaqueline, luptând cu toate forţele doar pentru a-şi putea salva bebeluşul.

„Doamne ce durere. Era o persoană atât de frumoasă, atât pe dinăuntru, cât și pe dinafară”, a scris ea în spaniolă, adăugând că sora ei. „Deși nu și-a putut ține fetiţa în brațe, ea ne arată dragostea unei mame pentru copilul ei. A dat totul pentru viața bebelușului ei”

Jaqueline lasă în urmă un soţ îndurerat, Juan Pablo Morales Orozco, şi o fetiţă proaspăt născută pe care acesta a adus-o acasă. „Am reușit să o iau acasă, să o țin în brațe și să dorm cu ea. Ea a fost o putere... ea este cea care mă ajută în aceste momente în loc să o ajut eu pe ea", a spus el.

Nu este clar dacă Ayala a prins noua variantă omicron care se răspândește rapid în SUA și în lume. OMS a avertizat că ar putea dura săptămâni pentru a determina cât de infecțioasă este varianta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » „Doamne ce durere. N-a apucat nici să o ţină în braţe" O tânără de 22 de ani a adus pe lume o fetiţă înainte să moară de Covid, în Texas