Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Gestul emoționant al unui YouTuber din SUA: A ajutat 1.000 de persoane nevăzătoare să-și recapete vederea. "Totul e atât de clar acum!"

MrBeast, un cunoscut YouTuber american, a uimit internetul cu un gest impresionant: a făcut lumea mai clară pentru 1.000 de oameni. Cea mai recentă "cascadorie" a creatorului de conținut a fost să plătească operația de îndepărtare a cataractei pentru aceste persoane, care și-au pierdut vederea de tot sau aproape în totalitate, dar care nu au avut până acum posibilitatea financiară de a se vindeca. Clipul postat pe YouTube a strâns deja peste 40 de milioane de vizualizări. 

De Marina Dinu la 30.01.2023, 11:33
Gestul impresionant al unui YouTuber din SUA: A ajutat 1.000 de persoane nevăzătoare să-și recapete vederea
Gestul impresionant al unui YouTuber din SUA: A ajutat 1.000 de persoane nevăzătoare să-și recapete vederea - Youtube/MrBeast

"Redăm vederea a o mie de oameni", spune MrBeast – pe numele real Jimmy Donaldson – în videoclipul postat sâmbătă, care a atins peste 44 de milioane de vizualizări. 

Videoclipul prezintă imagini emoționante înainte și după cu pacienții care văd, în sfârșit, după încheierea intervenției chirurgicale. YouTuber-ul a oferit și donații în numerar, dar și alte cadouri unora dintre participanți.

Jeff Levenson, medic oftalmolog și chirurg, a lucrat cu Donaldson pentru a efectua prima rundă de operații în Jacksonville, Florida, scrie CNN. Levenson a coordonat programul "Gift of Sight" de peste 20 de ani, care oferă operații gratuite de cataractă pentru pacienții neasigurați care și-au pierdut vederea din cauza acestei afecțiuni.

Pe acelaşi subiect

"Jumătate din persoanele nevăzătoare sunt reprezentate de sunt oameni care au nevoie de o intervenție chirurgicală de doar 10 minute", spune Levenson în videoclip, referindu-se la operația de îndepărtare a cataractei.

Levenson a explicat pentru CNN că a devenit inspirat să ajute oamenii să aibă acces la operația de cataractă după ce a suferit propria sa operație de corectare a cataractei. "În zilele și săptămânile de după operația mea de cataractă, am fost uimit de cât de strălucitoare, frumoasă și vie era lumea", a spus el. "Dar am fost șocat de ideea că există sute de milioane, probabil 200 de milioane de oameni în întreaga lume, care sunt orbi sau aproape orbi din cauza cataractei și care nu au acces la operație."

Pacienții, uimiți de amabilitatea și generozitatea YouTuber-ului de a oferi operația

Levenson a primit un apel de la un membru al echipei lui Donaldson în septembrie. "Nu auzisem niciodată de MrBeast", a spus el. "Așa că, aproape că am închis. Dar, din fericire, nu am închis".

Ei au început prin a contacta centrele pentru persoane fără adăpost și clinicile gratuite, pentru a crea o listă de pacienți din zona Jacksonville care aveau nevoie de operație de cataractă, dar care nu-și permit. În cele din urmă, au avut un grup de 40 de pacienți – iar Levenson a efectuat toate operațiile într-o singură zi, începând cu ora 7 dimineața și terminând la ora 18.00.

Levenson a spus că pacienții erau "neîncrezători că cineva i-ar căuta de fapt să-i salveze de orbire și apoi să aibă amabilitatea și generozitatea de a oferi operația".

Oftalmologul a pus în legătură echipa lui Donaldson și cu SEE International, pentru care este medic șef. Organizația non-profit oferă îngrijiri oculare gratuite în întreaga lume pacienților care au nevoie. Organizația l-a ajutat pe Donaldson să ajungă la și mai mulți pacienți: un total de 1.000 de intervenții chirurgicale finalizate în aproximativ trei săptămâni. Videoclipul prezintă pacienți care primesc operația în Jamaica, Honduras, Namibia, Mexic, Indonezia, Brazilia, Vietnam și Kenya.

Levenson a spus că speră ca videoclipul și generozitatea lui Donaldson să inspire "un efort concertat pentru a pune capăt orbirii inutile". 

"Dacă MrBeast poate aprinde un foc și dacă putem obține sprijin guvernamental și privat în spatele lui, putem pune capăt jumătate din toată orbirea din lume", a spus el. "Fără atât de mult costuri și cu câștiguri incredibile în productivitatea umană și potențialul uman."

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Mapamond » Gestul emoționant al unui YouTuber din SUA: A ajutat 1.000 de persoane nevăzătoare să-și recapete vederea. "Totul e atât de clar acum!"