Antena Meniu Search
x

Inima îmbălsămată de 200 de ani a primului împărat al Braziliei, transportată din Portugalia. Brazilienii sărbătoresc independenţa naţiunii

Inima îmbălsămată a primului împărat al Braziliei, Dom Pedro I, este transportată cu avionul în capitală pentru a marca cei 200 de ani de independență față de Portugalia.

de Antonia Roşu

la 22.08.2022, 18:09

Inima îmbălsămată de 200 de ani a primului împărat al Braziliei, transportată din Portugalia. Brazilienii sărbătoresc independenţa naţiunii
Inima îmbălsămată de 200 de ani a primului împărat al Braziliei, transportată din Portugalia. Brazilienii sărbătoresc independenţa naţiunii - Profi Media

Inima, care se află într-un balon umplut cu formaldehidă, este transportată la bordul unui avion militar din Portugalia. Acesta va fi întâmpinat cu onoruri militare înainte ca inima să fie expusă public la Ministerul de Externe.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Oficialii portughezi au dat aprobarea ca organul conservat să fie mutat din orașul Porto pentru sărbătorirea bicentenarului naţiunii sud-americane, potrivit BBC.

Brazilia sorbătoreşte 200 de ani de la declararea independenţei

Pe acelaşi subiect

Organul este transportat la bordul unui avion al forțelor aeriene braziliene însoțit de primarul din Porto, Rui Moreira. Acesta a spus că se va întoarce în Portugalia după ce se bucură „de admirația poporului brazilian.

„Inima va fi primită ca un șef de stat şi va fi tratată ca și cum Dom Pedro I încă trăieşte printre noi”, a declarat șeful de protocol al Ministerului de Externe din Brazilia, Alan Coelho de Séllos.

Inima va fi returnată Portugaliei după încheierea Zilei Independenței Braziliei

Celebrarea constă într-un salut de tun, în timp ce inima va fi acompaniată de o gardă de onoare. „Imnul național și imnul independenței vor fi cântate. De altfel, cel am independenţei a fost compus de Dom Pedro I însuşi, care, la fel ca și un împărat, a fost un bun muzician în timpul liber”, a spus domnul Séllos.

Dom Pedro s-a născut în 1789 în familia regală a Portugaliei, care la acea vreme domnea și asupra Braziliei. Familia a fugit în colonia portugheză de atunci pentru a se sustrage de armata invadatoare a lui Napoleon.

Dom Pedro a preluat conducerea la vârsta de 22 de ani, ca regent

Când tatăl lui Dom Pedro, regele Ioan al VI-lea, s-a întors în Portugalia în 1821, el l-a lăsat pe tânărul de 22 de ani să conducă Brazilia ca regent.

Un an mai târziu, tânărul regent a sfidat parlamentul portughez, care dorea să păstreze Brazilia ca colonie, și a respins cererea acestuia de a se întoarce în țara natală.

La 7 septembrie 1822 a emis declarația de independență a Braziliei, iar la scurt timp după a fost încoronat împărat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » Inima îmbălsămată de 200 de ani a primului împărat al Braziliei, transportată din Portugalia. Brazilienii sărbătoresc independenţa naţiunii