Antena Meniu Search
x

Cel mai bun pilot ucrainean a fost ucis în război la câteva zile după ce a fost decorat de Zelenski

Căpitanul Anton Listopad, considerat a fi unul dintre cei mai buni piloți al aviației ucrainene, a murit în războiul din Ucraina. ”Din primele minute ale invaziei la scară largă a rușilor căpitanul Anton Listopad a luptat pentru libertatea și independența Ucrainei” și-au amintit foștii săi profesori. 

de Redactia Observator

la 15.08.2022, 11:54

Decesul său a fost confirmat pe Facebook de Liceul Fizic și Tehnic Ivano-Frankivsk pe care Anton Listopad l-a absolvit în 2008, potrivit presei ucrainene. Anton Listopad avea 30 de ani iar 2019 a fost recunoscut drept cel mai bun pilot al Forțelor Aeriene ale Ucrainei și a participat la acțiuni de luptă în estul țării.

A fost decorat recent de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu Ordinul pentru Curaj, potrivit canalului de Twitter Nexta. În 2010, Anton a intrat în Forțele Armate ale Ucrainei. A urmat studii superioare la Universitatea Națională a Forțelor Aeriene din Harkov, (2013-2018).

”Anton a devenit un pilot militar de cea mai înaltă clasă. La 30 de ani de la Independență, milioane de ucraineni au urmărit cu admirație și mândrie aviația de la parada militară peste Khreshchatyk. Antonul al nostru a fost liderul acelui convoi de avioane”, au scris pe Facebook reprezentanții liceului. În 2019, Anton a fost recunoscut drept cel mai bun pilot al Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei. A luat parte la ostilitățile din estul Ucrainei.

Pentru curajul și profesionalismul său, căpitanului Listopad a fost decorat pe 17 iunie de Volodimir Zelenski cu Ordinul ”Pentru Curaj” gradul al III-lea. După cum se menționează în mesajul de pe pagina liceului său, premierea a avut loc cu câteva zile înainte de moartea pilotului. Anton Listopad ar fi împlinit 31 de ani pe 17 septembrie 2022.  Va fi înmormântat în orașul natal Ivano-Frankivsk pe 15 august. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Cel mai bun pilot ucrainean a fost ucis în război la câteva zile după ce a fost decorat de Zelenski