Antena Meniu Search
x

Laura, o profesoară de 26 de ani, a devenit ţinta unui ucigaş eliberat din închisoare. Tânăra a murit în chinuri, bătută şi violată, în Spania

Laura, o tânără profesoară de arte în vârstă de 26 de ani, a avut parte de un destin tragic, sfârşind violată şi ucisă cu sânge rece de un vecin cu antecedente penale. Agresorul său fusese eliberat din închisoare cu doar două luni înainte de odioasa crimă, ispăşind după gratii condamnarea pentru uciderea unei alte femei. Incidentul a avut loc în Spania, în 2018, însă familia şi apropiaţii victimei cer în continuare dreptate pentru Laura în sălile de judecată.

de Redactia Observator

la 16.11.2021, 16:15

Laura, o tânără profesoară de arte în vârstă de 26 de ani, a murit în Spania, ucisă de un vecin
Laura, o tânără profesoară de arte de 26 de ani, a murit în Spania, ucisă de un vecin - The Sun

 Lacrimi amare pentru Laura Luelmo, o tânără profesoară de arte care a murit tragic în 2018, de mâna unui criminal cunoscut. Bernardo Montoya, în vârstă de 53 de ani, s-a prezentat luni la Tribunalul din Huelva, Spania, unde s-a confruntat cu acuzaţii extrem de grave. Bărbatul, care a mai fost închis în trecut pentru uciderea unei femei, e suspectul principal în cazul morţii Laurei, incident petrecut în 2018, pe când victima avea doar 26 de ani. Femeia ar fi fost torturată, apoi ucisă cu o lovitură de piatră ce i-a zdrobit craniul, relatează The Sun.

Destinul tragic al Laurei. Profesoara, ucisă cu cruzime de un vecin

Laura Luelmo se mutase recent în El Campillo, lângă Sevilla, unde visa să-şi împlinească vocaţia de dascăl şi să aducă dragostea de frumos în vieţile elevilor săi. Însă în data de 12 decembrie a început calvarul, după ce vecinul său a pus ochii pe ea în drumul de la supermarket spre casă. Nu era prima oară când privirile intense ale criminalului îi dădeau fiori pe şira spinării. Anterior, Laura i-ar fi atras atenţia iubitului său că ceva nu e în regulă cu Bernardo Montoya şi că se simte în pericol. Şi avea dreptate. Bărbatul ieşise din închisoare cu două luni în urmă, după ce ispăşise pedeapsa pentru uciderea unei femei de 82 de ani, pe care o şi jefuise.

Potrivit procurorilor, Montoya a adus-o cu forţa pe profesoară în locuinţa sa, acolo unde a bătut-o cu bestialitate, a violat-o şi, în cele din urmă, a doborât-o cu o lovitură fatală, în zona capului. Criminalul a pus trupul neînsufleţit al Laurei în portbagajul maşinii şi s-a descotorosit de cadavru în zona Las Mimbreras. Însă dispariţia femeii nu a rămas neobservată, iar căutările au scos la iveală cruntul adevăr, cinci zile mai târziu. Autopsia arată că femeia avea peste 40 de răni pe tot corpul. 

Fratele geamăn al ucigaşului, condamnat pentru o crimă similară

Bernardo Montoya a fost prins de poliţişti într-o localitate apropiată, iar acesta şi-a mărturisit iniţial fapta. Apoi, însă, a încercat să dea vina pe fosta lui iubită, care ar fi ucis-o pe profesoară într-o presupusă criză de gelozie. De asemenea, cazul a creat şi mai multă confuzie întrucât fratele geamăn al agresorului, Luciano Montoya, se află după gratii pentru moartea unei alte femei. Procesul continuă, iar avocaţii bărbatului încearcă să obţină o pedeapsă cât mia mică pentru criminal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Mapamond » Laura, o profesoară de 26 de ani, a devenit ţinta unui ucigaş eliberat din închisoare. Tânăra a murit în chinuri, bătută şi violată, în Spania