Antena Meniu Search
x

Foto Diana, o tânără care şi-a ajutat iubitul să ucidă un irlandez, a primit verdictul judecătorilor. Abuzată în România la doar 12 ani, fugise de trauma violului în UK

Cazul unei tinere românce care şi-a ajutat iubitul să pună la cale o crimă şi, în cele din urmă, să o săvârşească, a ajuns din nou în atenţia autorităţilor judiciare din Marea Britanie. Instanţa a respins apelul Dianei Cristea, iar pedeapsa iniţială, de 16 ani după gratii, rămâne valabilă. Judecătorii au luat, însă, în calcul, traumele din copilăria fetei, violată în România pe când avea 12 ani.

de Redactia Observator

la 15.11.2021, 22:44

În luna martie, Diana Cristea, acum în vârstă de 20 de ani, a fost acuzată alături de iubitul său, Joel Osei, pentru moartea irlandezului Adrian Murphy. Cei doi au săvârşit crima în 2019, când i-au administrat victimei o supradoză de scopolamină, un drog cunoscut și ca "respirația diavolului".

Filmul crimei care a îngrozit Marea Britanie: moartea lui Adrian Murphy

Crima a fost atent pregătită, relatează evoke.ie. Mai întâi, Joel Osei şi-a selectat victima prin intermediul Grindr, o aplicaţie de dating pentru persoane gay. Iar irlandezul în vârstă de 43 de ani părea o ţintă perfectă pentru cei doi tâlhari, care puseseră ochii pe conturile sale bancare. Adrian Murphy, multiplu campion la dans, a fost găsit fără suflare pe 4 iunie 2019, în apartamentul său din Londra. Cadavrul a fost descoperit de fostul partener al bărbatului, iar telefonul mobil zăcea aruncat în toaletă. 

Murphy avea în sânge un nivel uriaş de scopolamină, un drog folosit frecvent de hoții și violatorii din America de Sud. Ulterior, pe ambalajul unei băuturi răcoritoare găsite la faţa locului au fost identificate urme ale aceleiaşi substanţe, precum şi amprentele lui Osei pe o sticlă de whiskey. Indiciile au condus imediat la cuplul de infractori, acuzaţi în plus şi de otrăvirea unui al doilea bărbat. Joel Osei a primit o sentinţă de cel puţin 32 de ani după gratii, iar Diana Cristea a fost condamnată la 16 ani de închisoare. Tânăra a încercat, însă, să diminueze pedeapsa, motivând că i se pare "excesivă".

Pe acelaşi subiect

Curtea de Apel din Anglia și Țara Galilor a respins acum apelul Dianei Cristea. "Cea mai clară distincție între reclamantă și Osei a fost vârsta – la momentul comiterii infracțiunilor, Osei era adult, în timp ce reclamanta avea doar 17 ani. Judecătorul a considerat că, din cauza circumstanțelor personale și a vârstei sale, era mai uşor de influențat, în special de către cei mai bătrâni și cu mai multă experiență criminală", şi-au justificat judecătorii decizia. Tânăra a fost implicată inclusiv în procurarea drogului, rezervarea taxiurilor şi eliminarea probelor.

Trecutul Dianei, luat în calcul de judecători. Fata fusese violată în România, pe când avea 12 ani

Trecutul tumultuos al fetei a cântărit şi el în ochii oamenilor legii. "Era de origine română și crescuse în România. A fost violată la vârsta de 12 ani de doi bărbați care au postat imagini cu agresiunea sexuală pe rețelele de socializare. Familia ei s-a mutat din acest motiv în Marea Britanie, pe când ea avea 14 ani. A fost atrasă într-o lume a consumului de droguri, iar mama ei nu a putut să-i facă față. A fost luată în grija autorităților locale în ianuarie 2017, când avea 15 ani și după niște plasamente nereușite a fost trimisă într-o unitate rezidențială pentru copii exploatați și abuzați sexual." Diana Cristea l-a cunoscut pe Joel Osei la 16 ani și a revenit la consumul de droguri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » Diana, o tânără care şi-a ajutat iubitul să ucidă un irlandez, a primit verdictul judecătorilor. Abuzată în România la doar 12 ani, fugise de trauma violului în UK