Antena Meniu Search
x

Foto O femeie a rămas fără o mână şi ambele picioare, la 11 zile după ce a mers la spital pentru dureri de burtă, în Ungaria: "Mamă, asta nu se poate întâmpla, nu?”

O femeie a povestit despre trauma teribilă de a-şi pierde o mână şi două picioare în mai puţin de 2 săptămâni, după ce a mers la spital doar cu dureri de stomac.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 09.09.2021, 11:16

Monika Tothne Kaponya
Femeia a mers la spital cu dureri de burtă, dar s-a întors acasă fără trei membre - pecsaktual.hu

Monika Tothne Kaponya, din Pecs, Ungaria, a sunat la ambulanţă din cauza durerilor abdominale, dar nu şi-a imaginat niciodată calvarul prin care urma să treacă.

Femeia în vârstă de 39 de ani a fost supusă mai multor investigaţii, în urma cărora medicii au fost stupefiaţi să afle că avea de fapt stomacul perforat şi trebuia operată de urgenţă. O astfel de afecţiune poate duce la complicaţii mult mai grave, între care şi sepsis, care include pierderea membrelor infectate.

În trei luni de zile, femeia a suferit 16 operaţii şi trei amputări

Totuşi, ulterior, medicii au anunţat-o că nu avea sepsis, ci „ocluzie vasculară în toate membrele”. Blocarea vaselor de sânge poate fi cauzată din diferite motive. Monika nu ştia ce se întâmplă cu ea şi nu credea nici în ruptul capului că ar putea fi atât de grav. Până la urmă avea „doar nişte dureri de burtă”.

Pe acelaşi subiect

„Această ocluzie vasculară putea fi încă operată, dar după alte analize şi investigaţii am primit din ce în ce mai multe veşti proaste. Aproape fiecare rezultat era urmat de o amputare. A trebuit să-mi iau rămas bun de la piciorul stâng pe 1 martie, anul trecut, apoi de piciorul drept pe 8 martie şi de braţul stâng pe 12 martie”, a mărturisit Monika, potrivit Mirror.

Medicii nu reuşiseră să repare circulaţia sângelui în vene şi, prin urmare, au fost nevoiţi să-i amputeze membrele pentru a-i salva viaţa. În trei lună Monika a suferit 16 operaţii. Totul s-a întâmplat atât de repede încât femeia nu a apucat nici să conştientizeze trauma prin care trecea. Durerea era îngrozitoare, iar frica şi alegerea de a rămâne în viaţă fără membre, ori de a muri în cel mai scurt timp erau de neînchipuit.

Mama acesteia, Margit, şi-a amintit cum a fost sunată de fiica ei în spital după ce a aflat veştile, în lacrimi şi suspine: „Mamă, asta nu se poate întâmpla, nu?”

Nu a aflat încă dacă ceea ce a dus la perforarea stomacului a fost de fapt o problemă genetică pe care au diagnosticat-o ulterior medicii. Monika consideră că o leziune la picior „nesemnificativă” pe care a avut-o acum doi ani și care a devenit ulcerată ar putea fi în spatele a ceea ce s-a întâmplat, relatează pecsaktual.hu.

Când s-a întors acasă fără trei membre şi-a dat seama că adevăratul coşmar de-abia atunci avea să înceapă. Nu a ieşit afară timp de câteva săptămâni, se temea de orice şi depindea de cei din jur pentru fiecare lucru minuscul pe care trebuia să-l facă. Mama acesteia şi soţul Peter au avut însă grijă şi i-au oferit confortul şi liniştea de care avea nevoie, dar recunoaşte că mai are „un drum lung de parcurs” până în momentul în care să înţeleagă, să accepte ceea ce s-a întâmplat şi să îşi continue viaţa alături de cei dragi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » O femeie a rămas fără o mână şi ambele picioare, la 11 zile după ce a mers la spital pentru dureri de burtă, în Ungaria: "Mamă, asta nu se poate întâmpla, nu?”