Antena Meniu Search
x

Foto O tânără mamă de 24 de ani a rămas fără un picior încercând să-şi salveze bebeluşul, după ce a fost spulberată de şoferul unui Mercedes, în UK

O mamă erou și-a aruncat bebelușul din calea unui Mercedes, dar a fost ea însăşi spulberată de maşină. În urma tragicului accident, tânăra s-a ales cu răni extrem de grave, obligându-i pe medici să-i amputeze piciorul drept pentru a-i salva viaţa.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 19.08.2021, 21:28

Ruby Flanagan şi soţul ei, Leon Clarke
O tânără mamă de 24 de ani a rămas fără un picior încercând să-şi salveze bebeluşul, după ce a fost spulberată de şoferul unui Mercedes - GoFundMe

Asistenta medicală Ruby Flanagan, în vârstă de 24 de ani, traversa o trecere de pietoni spre un supermarket Aldi, ţinându-l pe micul Leon, în vârstă de 5 luni în braţe, când a fost zdrobită între un Mercedes argintiu și un Volkswagen albastru. Apucase să-şi arunce copilul deoparte, dar ea nu a mai putut să se salveze. Personalul magazinului a ieşit imediat afară să acorde primul ajutor, înfăşurându-i picioarele pentru a opri sângerarea. Au consolat-o pe mamă şi s-au asigurat că micuţul este bine, preluat de bona lui.

Medicii se tem că şi piciorul stâng va trebui amputat

Ruby, din Wallasey, Wirral, a intrat în stare de şoc atunci când s-a trezit și a descoperit că piciorul drept îi fusese amputat. Din cauza fracturilor multiple, cumnata ei, Chelsea Clarke, a declarat că există temeri potrivit cărora şi-ar putea pierde şi celălalt picior.

„Modul în care şi-a aruncat copilul, pe Leon, gândinu-se să îl scape de pericol... a fost pur şi simplu uimitor, eroic. Asta arată ce fel de persoană e ea, a pus întotdeauna alte persoane înaintea bunăstării ei”, a mărturisit Chelsea.

Pe acelaşi subiect

Ruby a muncit „foarte mult” pentru a se pregăti să devină asistentă medicală şi este genul de persoană care „ar face orice pentru oricine”, a adăugat cumnata ei. Tânăra mamă se teme acum că nu va mai putea avea grijă de copilul ei şi nu îşi va mai putea plăti ipoteca şi facturile din cauza accidentului care a lăsat-o invalidă: „Ea urma să se întoarcă la muncă luna viitoare, după perioada de maternitate, accidentul implică de la sine încheierea contractului de muncă şi imposibilitatea de a mai lucra la spital. De asemenea, partenerul ei, Leon Clarke, nu va putea să lucreze, deoarece va trebui să aibă grijă de băiețelul lor în timp ce ea va fi nevoită să rămână pentru recuperare în spital, dar şi atunci când se va întoarce acasă. Va fi un proces lung de reabilitare, cu mai multe intervenții chirurgicale, fizioterapie și proteze."

Incidentul tragic s-a întâmplat luni, când Ruby a plecat spre supermarket alături de bebeluşul ei şi de bona micuţului. Urma să cumpere alimente pentru a-i schimba alimentaţia lui Leon.

„Este atât de trist pentru că era atât de încântată să meargă la Aldi și să ia avocado, broccoli și toate alimentele pentru a-i face tot felul de preparate lui Leon. A mers acolo atât de încântată și a fost implicată într-un accident atât de traumatic și tragic”.

După ce Ruby a fost zdrobită între mașini, martorii și personalul de la magazinele din apropiere din Bidston Moss Retail Park s-au repezit în ajutorul ei. Un angajat i-a înfășurat picioarele creând o faşă în încercarea de a-i opri sângerarea, în aşteptarea ambulanţei.

Chelsea și sora ei Carly, în vârstă de 27 de ani, au creat o pagină GoFundMe pentru a o ajuta pe Ruby și familia ei să acopere costurile de spitalizare în ceea ce priveşte factururile medicale de la spital, terapia şi protezele.

„Casa lui Ruby are nevoie, de asemenea, de ajustări făcute pentru a ne asigura că are parte de cea mai bună recuperare posibilă și cea mai ușoară tranziție înapoi acasă atunci când se va putea întoarce, în cele din urmă. Știu că banii nu rezolvă totul, dar în această situație vor ajuta întrucât vor oferi familiei cele mai bune șanse posibile în cee ce priveşte tratamentul şi vor ajuta în această perioadă. Ruby își adoră partenerul și bebelușul și este cea mai amabilă persoană pe care ai întâlni-o vreodată, ar face orice pentru oricine. Ne-a frânt vestea accidentului şi vrem doar să îi oferim puţină linişte”, a adăugat Chelsea.

Din data de joi dimineaţă şi până acum, suma strânsă în urma donaţiilor a ajuns la 36.000 de lire sterline, potrivit Mirror

„S-a raportat că un pieton a fost lovit de o mașină, un Mercedes argintiu, care s-a ciocnit și cu mașina din față, o maşină marca Volkswagen, de culoare albastră. Șoferul Mercedes-ului de culoare arginite s-a oprit la fața locului și a colaborat cu poliţia în ceea ce priveşte ancheta. Imaginile de pe camerele de supraveghere şi mărturiile oamenilor care au fost de faţă sunt cercetate amănunţit”, a declarat un ofiţer, la scurt timp după accident.

Poliţia din Merseyside a declarat că o anchetă este în continuă desfăşurare pentru a se descoperi care au fost circumstanţele exacte ale producerii tragediei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » O tânără mamă de 24 de ani a rămas fără un picior încercând să-şi salveze bebeluşul, după ce a fost spulberată de şoferul unui Mercedes, în UK