Antena Meniu Search
x

Foto O mamă a decis să-şi mărească buzele pentru "a se înveseli", dar a ajuns în stare gravă la spital, în UK: "Am crezut că o să mor!"

O mamă care s-a gândit să îşi mărească buzele cu botox pentru a se înveseli, într-o perioadă dificilă din viaţa ei, a ajuns în stare extrem de gravă la spital cu şanse mici de supravieţuire, după ce tratamentul i-a provocat o reacție alergică. Faţa i s-a umflat atât de tare încât femeia a devenit de nerecunoscut.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 19.08.2021, 23:11

Kerry Parry
O mamă a decis să-şi mărească buzele pentru "a se înveseli", dar a ajuns în stare gravă la spital, în UK - Facebook / Kerry Parry

În urmă cu două săptămâni, Kerry Parry, în vârstă de 43 de ani, a optat pentru o injecție cu botox care a costat-o 380 de lire sterline, dorindu-şi să-şi umple buzele şi obrajii. Trecuse printr-un moment dificil în familie şi dorea să îşi aducă un motiv de veselie.

Procedura s-a transformat însă într-o experiență de groază atunci când a dezvoltat o ocluzie vasculară (injecţia cu botox a blocat un vas de sânge şi i-a oprit circulația). A avut parte de reacţia alergică cât timp se afla încă în salonul de înfrumuseţare, nu foarte departe de casa ei, lângă Doncaster, în South Yorkshire, potrivit Mirror. În încercarea de a se salva, Kerry a încercat să dizolve botoxul injectat în buze, dar la scurt timp a suferit o reacție anafilactică severă la substanța chimică care se dizolva și a fost dusă de urgență la spital, temându-se că „va muri”.

Femeia a împărtăşit public imagini cu felul în care i s-a deformat faţa, umflându-i-se buzele, obrajii şi ochii, în încercarea de a-i avertiza pe oameni să se gândească de zece ori înainte de a lua decizia de a apela la astfel de tratamente.

„Cea care m-a injectat era o asistentă medicală complet calificată, așa că am crezut că știe ce face și am avut încredere în ea”, a spus ea. Nu s-a aşteptat în nicio secundă că i s-ar putea bloca un vas de sânge și nici că Hyaluronidaza, injecţia folosită pentru dizolvarea botoxului nu va face decât agraveze situaţia. „În două minute eram aproape de nerecunoscut, așa că am știut imediat că ceva nu este în regulă. Înainte să realizez deja eram într-o ambulanţă cu o mască de oxigen pe faţă, în drum spre spital. Am crezut că voi muri. A fost cea mai proastă experiență din viața mea și cea mai înfricoşătoare pe care am avut-o vreodată”.

Pe acelaşi subiect

Ea recunoaşte totuşi că cosmeticiana a avertizat-o cu privire la riscurile dezvoltării unei ocluzii vasculare, dar a fost liniștită de aceasta, spunându-i că „este o ocmplicaţie foarte rară”.

„Cosmeticiana mi-a spus să verific cum a decurs procedura apăsând pe buză și a spus că dacă rămâne albă, există o problemă și trebuie să mă întorc la salon. Buzele mele păreau umflate imediat după ce mi s-a injectat botox și mi-a apărut o vânătaie, dar nu o mai făcusem niciodată, așa că nu știam la ce să mă aștept și mă gândeam că este normal. Mai târziu în acea zi am observat că fluxul sanguin nu era în regulă, așa că m-am întors. Cosmeticiana a confirmat că este o ocluzie vasculară și a spus că va trebui să îmi injecteze o substanță chimică care să dizolve botoxul", a povestit Kerry.

Femeia, mamă a doi copii, s-a temut că îşi va pierde viaţa 

Lucrurile s-au înrăutăţit până în punctul în care femeia a ajuns să se teamă pentru viaţa ei, simţindu-se îngrozită să îl lase în urmă pe soţul ei, James Parry, precum şi pe copiii Jack, în vârstă de 10 ani şi Jessica, în vârstă de nouă ani.

„După ce mi-a injectat mai multă hialuroniadază toată fața mi-a explodat şi, până să realizez ce se întâmplă, m-am trezit într-o ambulanţă. Paramedicii mi-au injectat antihistaminice, mi-au pus o mască de oxigen și au spus că mă duc la resuscitare la spital. Asta m-a făcut să intru în panică într-adevăr rău, mi-era frică să nu mor. Am fost atât de speriată încât le-am spus paramedicilor ‘Am copii, vreau să-i văd din nou’".

Personalul spitalului a ținut-o pe Kerry peste noapte pentru a o supraveghea, crescând îngrijorările că, odată ce efectele antihistaminicelor vor dispărea, ar putea apărea o altă reacție la Hyaluronidaza din sistemul ei, potrivit Mirror.

Mama speră acum să-i avertizeze pe ceilalți despre ce se poate întâmpla în astfel de situaţii implicând procedurile de injectare pentru mărirea buzelor sau pomeţilor, insistând că nu merită riscul.

„Vedeți multe despre procedeurile de umplere a buzelor, poate credeți că este sigur, dar din cercetările mele ulterioare se pare că ocluziile vasculare sunt de fapt destul de frecvente. Cu siguranță nu vor repeta din nou experienţa. Voi păstra ridurile și voi îmbătrâni cu grație”, a conchis femeia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » O mamă a decis să-şi mărească buzele pentru "a se înveseli", dar a ajuns în stare gravă la spital, în UK: "Am crezut că o să mor!"