Antena Meniu Search
x

Despăgubire uriașă pentru familia unei actriţe care a rămas imobilizată din cauza unei reacţii alergice la un covrig cu unt de arahide, în SUA

Familia unui model care a rămas cu sechele pe creier după ce a avut o reacție alergică gravă la un covrig umplut cu unt de arahide a fost despăgubită cu aproape 30 de milioane de dolari de către un juriu din Las Vegas.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 19.03.2022, 09:09

Despăgubire uriașă pentru familia unei actriţe care a rămas imobilizată după ce a avut o reacție alergică gravă la covrig cu unt de arahide
Chantel Giacalone - Facebook
  • Despăgubire uriașă pentru familia unei actriţe din SUA
  • Tânăra a rămas imobilizată după ce a avut o reacție alergică gravă la covrig cu unt de arahide

Familia lui Chantel Giacalone a fost despăgubită cu 29,5 milioane de dolari, vineri. Un juriu a constatat că serviciul de ambulanță care a răspuns apelului de urgenţă a tratat-o ​​neglijent în 2013, atunci când a avut loc incidentul. ''Cel puțin fiica mea va fi îngrijită. Mă bucur de asta'', a spus tatăl ei, Jack Giacalone, după ce a fost citit verdictul.

Pe 20 februarie 2013, Giacalone, în vârstă de 27 de ani, era la o expoziție de modă de la Mandalay Bay South Convention Center, când prietena ei i-a cumpărat iaurt înghețat și i-a pus deasupra un covrig. Giacalone, o actriță aspirantă, a intrat în șoc anafilactic după ce a mușcat din el.

Citește și: Ce se poate întâmpla atunci când mănânci prea mult unt de arahide: avantaje și dezavantaje

Avocatul ei, Christian Morris, a declarat că a pierdut oxigen la nivelul creierului pentru o perioadă de timp. În timpul procesului civil de trei săptămâni, Morris a susținut că niciunul dintre cei doi medici aflați la fața locului în acea zi nu a avut epinefrină IV, un tratament cu adrenalină pentru reacțiile alergice severe cerute de Districtul de sănătate din Nevada. 

''Fiecare minut din viața lui Chantel a fost alterat'', a spus Morris în instanță. ''În fiecare minut de când a intrat în respectiva cameră medicală a unei companii care a ales profiturile în schimbul îngrijirii pacientului.''

MedicWest a negat orice acuzaţie și a spus că rezultatul este inevitabil din cauza sensibilității sporite a lui Giacalone la arahide. Dar, tatăl ei a declarat: ''Adevărul a ieșit la iveală. Pentru că ceea ce s-a întâmplat în acea cameră a fost nimic. Au lăsat-o pe fiica mea să sufere. Nu sunt mulțumit de toată angoasa prin care am trecut în ultimii opt ani''.

La momentul incidentului, Chantel își lansase cariera în actorie, cu roluri în thrillerul din 2009 ''The Butterfly Effect 3: Revelations'' și în serialul web ''Hollow Walls''. Acum, în vârstă de 35 de ani, este tetraplegică, trebuie hrănită printr-un tub și nu poate comunica decât cu ochii, potrivit New York Post.

Părinții îi oferă lui Chantel îngrijire permanent. Ei au spus că banii din proces vor fi investiți în îngrijirea ei viitoare și într-o nouă casă care să fie mai favorabilă nevoilor ei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Despăgubire uriașă pentru familia unei actriţe care a rămas imobilizată din cauza unei reacţii alergice la un covrig cu unt de arahide, în SUA