Antena Meniu Search
x

O scriitoare și-a înscenat moartea timp de 3 ani de zile, apoi a revenit brusc pe rețelele de socializare. Cum a fost prinsă că minte

O scriitoare de romane de dragoste și-a înscenat moartea timp de ani de zile, spunând că nu a mai suportat agresivitatea din mediul online. Ea a revenit în mod miraculos pe rețelele de socializare săptămâna aceasta.

de Redactia Observator

la 09.01.2023, 09:26

În septembrie 2020, o postare pe Facebook a unei persoane care pretindea că este fiica autoarei de romantism Susan Meachen a anunțat că scriitoarea s-a sinucis. Susan a scris ceea ce ea a descris drept romane de dragoste și a încurajat o comunitate online cititori și autori care și-au susținut reciproc munca. Pe măsură ce vestea morții ei s-a răspândit, autoarea Samantha A Cole și-a amintit că a fost șocată, relatează BBC.

Când s-a aflat că unul dintre ai noștri și-a luat viața a fost groaznic”, a spus Samantha

Apoi au început să se răspândească zvonuri pe internet cum că Susan ar fi fost agresată. După moartea sa, comunitatea sa de scriitori și cititori au organizat mai multe strângeri de fonduri și licitații de căriți, în onoarea ei. De asemenea, au cumpărat cărțile femeii. 

Femeia și-a anunțat revenirea pe rețelele de socializare

Pe acelaşi subiect

Dar totul s-a încheiat săptămâna aceasta, când, dintr-o dată, Susan Meachen a înviat. Ea și-a anunțat revenirea pe rețelele de socializare, spre șocul și confuzia fanilor și prietenilor și a recunoscut că sinuciderea ei a fost doar un act pus în scenă.

Vor fi o mulțime de întrebări. Sa inceapa distractia”, a spus postarea, conform capturii de ecran distribuite online

Reînvierea șocantă și bruscă a lui Susan Meachen a lăsat întreaga comunitatea online uluită și furioasă. „Pentru mine este ceva ce se întâmplă în ficțiune. Nu voi putea niciodată să înțeleg complet ce a gândit ea pentru că oamenii pur și simplu nu fac asta”, a spus  Samantha A Cole 

În urma presupusei sale morți, cineva care pretindea că este fiica ei a folosit contul de Facebook al femeii pentru a cere ajutor pentru a finaliza romanul final al mamei sale și pentru a-și promova lucrările anterioare. Când oamenii s-au întrebat de ce contul scriitoarei era încă activ după moartea ei, „fiica ei” a insistat că „oamenii morți nu postează pe rețelele sociale”, potrivit postărilor de pe pagina de Facebook. 

Toți am ajuns la concluzia că a fost ea tot timpul și nu a fost fiica ei”, a spus Candace Adams,  o scriitoare care o cunoaște pe Susan. 

Oamenii au vrut să știe dacă banii pe care i-au donat de-a lungul anilor vor fi rambursați

Candace a spus că, de-a lungul anilor, oamenii din grup au început să aibă și îndoieli, alimentate de o greșeală gramaticală pe care femeia a făcut-o într-o postare. Marți, cineva care pretinde că este Susan a dezvăluit grupului că ea este într-adevăr în viață și că a gestionat și a postat în grup de ani de zile sub un pseudonim.

Sunt bine acum și sper să mă apuc de scris din nou. Sa inceapa distractia”, a spus în postarea de pe Facebook.

În timp ce toate circumstanțele din jurul întregii aventuri rămân un mister, postarea a stârnit indignare în cadrul grupului de scriitori. Samantha a spus că a confruntat-o ​​pe Susan într-un mesaj pe Facebook și a cerut răspunsuri.

"De ce să te întorci? De ce să nu rămâi sub pseudonimul pe care îl foloseai?" ea a scris.

Susan a spus că familia ei este de vină și a spus că a ales să rămână în umbra în timp ce „lucra cu psihiatrul și terapeutul pentru a ajunge într-un loc mai bun”.

Alții au vrut să știe dacă banii pe care i-au donat de-a lungul anilor vor fi rambursați. Samantha a spus că a contactat departamentul de poliție pentru a depune cereri de fraudă. După ce vestea despre farsă a devenit virală, cineva care pretinde că este Susan i-a spus scriitorului Michael Gallagher că ea a simțit că singura modalitate de a-și găsi o scăpare din agresivitatea din mediul online a fost să-și însceneze moartea.

Deși recunoaște că și-a înscenat moartea, femeia a negat că a primit vreun fond pentru cheltuielile de înmormântare. În schimb, a spus că s-a angajat în mod voluntar pentru boală mintală și dependență și a susținut că orice comentarii postate online în acea perioadă au fost făcute de familia ei.

Cred că ea credea că, dacă ar muri, cărțile ei vor atrage atenția”, a spus Candace Adams.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » O scriitoare și-a înscenat moartea timp de 3 ani de zile, apoi a revenit brusc pe rețelele de socializare. Cum a fost prinsă că minte