Un suspect de viol din SUA şi-a înscenat propria moarte, după ce a fost internat cu Covid-19. Bărbatul a minţit că este un orfan irlandez
Un bărbat în vârstă de 35 de ani, Nicholas Rossi, a fost identificat de o curte judecătorească din Scoţia drept un suspect de viol care fusese extrădat din Statele Unite ale Americii. Bărbatul a susţinut timp de 11 luni că numele său este Arthur Knight şi că este un orfan din Irlanda, care nu a fost niciodată în SUA, potrivit The Guardian.
Rossi a fost arestat anul trecut, în octombrie, după ce s-a internat într-un spital din Glasgow pentru că suferea de Covid-19. Bărbatul şi-ar fi înscenat propria moarte în SUA şi ar fi zburat în Scoţia pentru a evita acuzaţiile.
Cadrele medicale şi poliţiştii l-au identificat pe bărbat după ce i-au comparat tatuajele cu cele din poza cu care Rossi a fost dat în urmărire de Interpol. Ulterior, a avut loc o serie de audieri preliminarii, timp în care bărbatul a jefuit cel puţin şase avocaţi şi a susţinut că a fost torturat în închisoare. Nicholas a adăugat că amprentele sale au fost contrafăcute şi că a fost tatuat de cineva pentru a semăna cu suspectul, când era inconştient, în spital.
"În cele din urmă, sunt convins, după raportul probabilităților, prin dovezile privind amprentele, dovezile fotografice și dovezile tatuajelor, susținute de dovezile schimbării de nume, că domnul Knight este Nicholas Rossi, persoana căutată de către Statele Unite pentru extrădare", a declarat judecătorul care se ocupă de caz, Norman McFadyen.
Judecătorul respinge explicaţiile "fanteziste" ale suspectului
- Un tânăr de doar 19 ani este acuzat că a violat o bătrână de 79 de ani, care locuia singură în judeţul...
- Neinspirat, un violator eliberat din închisoare s-a dus în vizită la victimă, o femeie de 62 de ani din Predeal....
- O femeie şi-a înscenat propria răpire pentru a obține o răscumpărare de la mama ei. Poliţiştii au găsit-o la...
McFayden, membru al sistemului judiciar din Scoţia, a spus că a fotografiile cu tatuajele lui Rossi ar fi fost "suficiente" pentru a-l identifica pe bărbat. Judecătorul a respins afirmaţiile suspectului potrivit cărora amprentele i-ar fi fost luate când era internat în spital, spunând că explicaţia lui Nicholas este "neplauzibilă și fantezistă".
Când bărbatul a fost internat la spitalul din Scoţia, sub numele de Arthur Knight, el a făcut pneumonie cauzată de Covid-19 şi a devenit "cel mai bolnav pacient", potrivit cadrelor medicale care îl îngrijeau în acea perioadă. Acela a fost momentul când Interpolul a trimis o notificare roșie (un mandat pentru localizarea și arestarea celor mai căutați infractori din lume) către Poliţia din Scoţia, în care erau ataşate imagini cu bărbatul căutat, inclusiv fotografii cu tatuajele și amprentele sale.
Cadrele medicale şi cei doi ofiţeri care l-au arestat, Shannon McGill şi Jamie Crombie, au concluzionat că pacientul era Rossi după ce i-au văzut tatuajele. Bărbatului i s-a acordat liberare provizorie pe cauţiune, pentru că necesita tratament, dar a fost arestat din nou pe 20 ianuarie, pentru că nu s-a prezentat la o audiere de extrădare.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰